1

Temat: ZOC

czy mogę zastosować tryb zapytania o cene przy zakupie Wielofunkcyjnego szerokoformatowego urządzenia cyfrowego. Na to urzadzenia składa się:
drukarka, kopiarka i skaner koszr ok. 100000 zł?

2

Odp: ZOC

oczywiście, że możesz

3

moim zdaniem - nie.

szerzej na ten temat:
http://www.bizzone.pl/forum/viewtopic.php?t=6697

4

Jeżeli opiszesz przedmiot zamówienia dokładnie, to możesz jak najbardziej w ZOC. Są to urządzenia powszechnie dostepne o ustalonych standardach jakościowych.

5

czy waszym zdaniem wartość takiego urządzenia powinno łączyć się z wartością drukarek i skanerów kupowanych w ciągu roku?

6

Wg mnie zdecydowanie TAK

7

hm, zależy chyba od tej "szerokoformatowości" - ma to znaczenie zarówno przy odpowiedzi na pytanie 1 jak i 2 smile

8

to jest urządzenie, które sprawdza sie w pracy wydziału geodezji czyli jest niezbedne do kserowania, skanowania formatów A0 i A1 - głównie mapy

9 (edytowany przez Tymek 2007-12-17 18:12:31)

Tak przypuszczałem, że chodzi o format A0. Ja bym tego nie uznawał za dostawę "powszechnie dostępną, o ustalonych standardach jakościowych", ale też nie łączyłbym co do wartości z kserokopiarkami. Ale zastrzegam - nie jestem JST i nie wiem, jak to wygląda od strony budżetu (jeden paragraf?)

10

jeden paragraf na pewno nie a to dlatego ze zakup tego urządzenia finansowany będzie z funduszu gospodarki zasobem geodezyjnym i kartograficznym a pozostale sprzety z budzetu starostwa, ale to nie jest przesłanka do nie łaczenia. Tak naprawdę to urzadzenie składa się z kopiarki, skanera i drukarki (tzw. 3 w 1) które kupujemy albo raczej zamierzamy kupić w 2008 r. także oddzielnie (w ramach zamówień na sprzet komputerowy). Takie urzadzenie można też kupowac oddzielnie tzn. po jednym sprzecie podobno mają jakieś moduly i można wszystko podpiąć tak by funkcjonowały razem.  Chyba jednak bym połączyła, co z tego że nazywa się wielofunkcyjne i obsluguje wieksze formaty niż kupujemy normalnie sprzet ale do tego samego służy i działa podobnbie - tzn. chyba połaczę:)