1

Temat: rozwiązanie umowy o zamóienie publ z 3 miesięcznym wypowiedzeniem

czy musi być zawarty pkt w umowie zawartej np na 2 lata o możliwości wypowiedzenia umowy za wypowiedzeniem 3 miesięcznym ?

bo już zgłupiałem,
moim zdaniem nie trzeba zawierać takiego punktu, a nawet raczej nie można .... ?

2

Odp: rozwiązanie umowy o zamóienie publ z 3 miesięcznym wypowiedzeniem

Z pewnością powinny być zapisy odnośnie odstąpienia od umowy lub jej rozwiązania, ale czy koniecznie 3 miesięczne terminy?

3

Sygn. akt KIO 24/14

moim zdaniem nie powinno być zapisu umożliwiający rozwiązanie za porozumieniem stron, czy wypowiedzeniem za określonym okresem,
do tej pory stosowałem zapisy, kiedy zamawiający może odstąpić, (nie należyte wykonanie, spóźnianie, nie realiozwanie itp) ale nie dawałem możliwości odstąpienia od tak za wypowiedzeniem, ani sobie czyli Z ani wykonawcy

moim zdaniem może prowadzić to do nadużyć, Z podpisał umowę a po miesiącu odstąpił od tak, i znowu rozpisał postępowanie żeby wygrał kolega smile ........
celem samym w sobie jest realizacja zamówienia,

4

Jest wiadome co jest celem umowy, ale odstąpienie można opisać w jakich przypadkach może nastąpić i obwarować karami i to jest wyjście. Nie ot tak sobie, bo przecież mijałoby się to z celem.