Temat: dokumenty dot. warunków udziału w post.
Wykonawca nie dołączył zaświadczenia ZUS, wzywam z art. 26 ust. 3 do uzupełnienia, czy wezwaniu w pouczeniu mogę powołać się na art. 24 ust. 2 pkt 4?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Oferty, badanie i ocena ofert → dokumenty dot. warunków udziału w post.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Wykonawca nie dołączył zaświadczenia ZUS, wzywam z art. 26 ust. 3 do uzupełnienia, czy wezwaniu w pouczeniu mogę powołać się na art. 24 ust. 2 pkt 4?
Jeżeli nie uzupełni to zostanie wykluczony, powołać się można.
Jak najbardziej można
Wykonawca został wezwany do uzupełnienia Wykazu osób o dokumenty potwierdzające ich kwalifikacje jednakże w uzupełnieniach przedstawił nowy załącznik oraz inne osoby z ich dokumentami, czy powinnam to uznać.
jeśli spełnia to owszem
No tak ale Zamawiający poprosił o przedstawienie dokumentów potwierdzających kwalifikacje osób wykazanych w załączniku, Wykonawca po prostu załączył nowy wykaz i nowe dokumenty. Nowe osoby spełniają warunki więc pomimo innych osób na etapie oceny oferty mogę to przyjąć. Czytałam, że zmiany osób mogą mieć miejsce ale dopiero po podpisaniu umowy ? Jak zmiana osób na etapie oceny ofert ma się do innych wykonawców, dam byle kogo potem zmienię? Jest to przetarg dofinansowany z unii dlatego tak drążę temat.
Czy to jest zamówienie w dziedzinie obronności i bezpieczeństwa? Jeśli nie, to na jakiej podstawie Zamawiający poprosił o przedstawienie dokumentów potwierdzających kwalifikacje osób wykazanych w załączniku?
Możesz bazować tylko i wyłącznie na oświadczeniu wykonawcy składanym w formie wykazu osób. Takich dokumentów jak potwierdzenie kwalifikacji możesz zażądać tylko i wyłącznie przed podpisaniem umowy. Działanie Zamawiającego było bezprawne.
Zapis dotyczący przedstawienia dokumentów potwierdzających kwalifikacje wynikał z zapisów SIWZ, jest to przetarg nieograniczony krajowy na kampanie edukacyjną
Podtrzymuję swoje, jeśli spełniają osoby to jest OKI.
Bazujesz na oświadczeniu wykonawcy.
Wykonawca do oferty załączył oświadczenia o wykluczeniu, spełnienie warunków i przynależność do spółek ale ich nie podpisał czy wzywam do złożenia dokumentów zgodnie z art. 26 ust 3 oczywiście na dzień składania ofert, czyli daty na oświadczeniach muszą mieć daty z dnia składnia lub przed?
Skoro są niepodpisane, to jakby ich nie było...
Wzywasz do uzupełnienia.
Do uzupełnienia, warunek na dzień składania ofert, jak nie będzie wynikał z daty to powinien z treści.
Czy jeżeli uzupełnienia do oferty wpłyną po terminie powinnam je odesłać?
nie odsyłasz
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Oferty, badanie i ocena ofert → dokumenty dot. warunków udziału w post.
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc