1

Temat: Wykluczenie Wójta

mam problem. przeglądałem zakończony już przetarg, w którym wójt podpisał że podlega wykluczeniu z postępowania ..... Obowiązki przekazał sekretarzowi. lecz w dalszym toku postępowania podpisał korespondencje z wykonawcami (uzupełnienia ofert, zawiadomienia no i umowę) czy nie jest to sprzeczne???

2

Odp: Wykluczenie Wójta

No niestety jest sprzeczne.

3

jak to rozplatać skoro pisma poszły robota zrobiona kasa zapłacona ???

4

Trochę na to za późno.

5

Że NIE podlega ...

6

a co jak kontrola to wyłapie?

7

???

8

zielony26 napisał/a:

a co jak kontrola to wyłapie?

A tego to nie wie nikt co jak. Trudny temat zapodałeś. Sprzeczne. Jak Marcel.

9

Kurde znowu mam ciśnienie 200/200

10

Mój pomysł na ratowanie sytuacji:
- wójt pisze pismo / oświadczenie, że nie podejmował decyzji mających lub mogących mieć wpływ na wynik postępowania
- sekretarz (czyli "nowy" reprezentant Zamawiacza) pisze protokoły komisji przetargowej / nowe pismo - w którym zatwierdza prace komisji /  podejmuje decyzje. Nie wiem, czy była komisja, czy nie, stąd dwie wersje. Jeśli komisja była - to od momentu wyłączenia się wójta każde pismo decydujące powinien parafować sekretarz z adnotacją "zatwierdzam".

A jako wytłumaczenie, że wójt podpisywał pisma wychodzące - były to tylko pisma do wykonawców / podpisywał jako reprezentant w wyniku wcześniejszej decyzji komisji / sekretarza

Wiem, że naciągane, ale lepsze coś takiego, niż nic.

11

Może art 200.1.1.c
A co jeszcze? ???

Może pomył A nie jest zły. Oby nie przesadzić z poprawkami. Wójt nie wykonywał czynności a jedynie przekazywał czynności zatwierdzone wcześniej przez upoważnioną do tego osobę.

12

brałbym tak:
-wysyłanie pism uzupełniających - nie jest braniem udziału w pracach Komisji spisać tylko w Komisji co należy wysłać i podpisze sekretarz;
- sekretarz podpisuje protokół i wyniki wyboru
-umowa podpisana przez Wójta jest OKI