Temat: ZP-1 dla nieobecnych
Co robicie z ludźmi-członkami KP nieobecnymi w trakcie otwarcia ofert, a nawet i po zawarciu umowy?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Dokumentowanie zamówień publicznych → ZP-1 dla nieobecnych
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Co robicie z ludźmi-członkami KP nieobecnymi w trakcie otwarcia ofert, a nawet i po zawarciu umowy?
To zależy czy brali udział w czynnościach w postępowaniu, czy tylko brali udział w przygotowaniu postępowania.
jeśli nie uczestniczyli w całym procesie postępowania przetargowego to wtedy w protokole zrobić adnotacje że taka i taka osoba była nieobecna w dniach od .... do ........ i nie uczestniczyła w postępowaniu, wtedy ZP-1 jest zbędny dla tych osób.
była tylko do ogłoszenia zamówienia, a wróciła tydzień po zawarciu umowy,
w zasadzie mogę przeciągnąć protokół z postępowania...
bo wiem że niegdyś kontrole były na tym punkcie przeczulone :-/
była tylko do ogłoszenia zamówienia, a wróciła tydzień po zawarciu umowy,
w zasadzie mogę przeciągnąć protokół z postępowania...
bo wiem że niegdyś kontrole były na tym punkcie przeczulone :-/
nie potrzebny ZP1.
Co do uczestnictwa Komisji w otwarciu ofert, to w zasadzie nigdy nie biorę ich (no może jednego) i jeśli byłby tylko przy otwarciu ofert a w pracach nie to nie chciałbym od niego ZP!
Drodzy Państwo a co z sekretarzem komisji, który do momentu ogłoszenia był obecny, następnie nie było go podczas otwarcia ofert. Po powrocie z urlopu prowadzi dalszą część postępowania tzn. np. wypełnia protokół zp-pn. Zp-1 składa czy nie?
Składa.
rozpoczął i kończy (z przerwą) jak najbardziej składa
widzę, że postępowanie wszczęte przed nowelizacją. składa ZP-1
po nowelizacji to chyba nie ma już druku ZP-1.
na stronie UZP są wzory nowych oświadczeń.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Dokumentowanie zamówień publicznych → ZP-1 dla nieobecnych
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc