Temat: wzywać czy nie
krótko:
1. wykaz osób nie zawiera imienia i nazwiska, ale zawiera nr uprawnień, są tez załączone te uprawnienie (choć niewymagane oczywiście) które wskazują osobę, wzywać do uzupełnienia wykazu osób czy nie,
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Oferty, badanie i ocena ofert → wzywać czy nie
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
krótko:
1. wykaz osób nie zawiera imienia i nazwiska, ale zawiera nr uprawnień, są tez załączone te uprawnienie (choć niewymagane oczywiście) które wskazują osobę, wzywać do uzupełnienia wykazu osób czy nie,
no i ...
Ja bym chyba nie wzywał. Skoro jesteś w stanie ustalić o kogo chodzi na podstawie uprawnień które są w ofercie..., ale ja tu tylko sprzątam
a co tez taki skromny, zgadzam się z opinią a nawet opiniom
A ja dzisiaj mam prawie identyczną sytuację. Chodzi jednak o wykaz robót. Mianowicie Wykonawca nie przedłożył wykazu robót. Załączył jednak do oferty dokumenty potwierdzające należyte wykonanie robót budowlanych. Treść dokumentów potwierdza spełnianie postawionego warunku udziału w postępowaniu.
No i też się zastanawiamy "wzywać czy nie?"
Twoja sytuacja w przeciwieństwie do mojej jest oczywista. Dla prawidłowego potwierdzenia spełnienia warunku doświadczenia musi być załączone łącznie wykaz i referencje, które mają potwierdzać należyte wykonanie roboty wskazanej w wykazie. nie może być jedno z dwojga. trzeba wzywać do uzupełnienia wykazu. Zakładam że siwz oba te dokumenty wymagała jak rozporządzenie każe.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Oferty, badanie i ocena ofert → wzywać czy nie
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc