Temat: Ogłoszenie o udzieleniu zamówienia
Moi Drodzy, co wpisać w pozycji ilość złożonych ofert, jeśli w ramach PN wpłynęły też oferty po terminie i zostały odesłane?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Ogłoszenia → Ogłoszenie o udzieleniu zamówienia
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Moi Drodzy, co wpisać w pozycji ilość złożonych ofert, jeśli w ramach PN wpłynęły też oferty po terminie i zostały odesłane?
Nie liczysz takich ofert.
Sekcja IV.3) INFORMACJE O OFERTACH
Skąd wziąć informację na temat wielkości przedsiębiorstwa wykonawcy w postępowaniu krajowym?
Ja na podstawie JEDZ sporządziłem sobie wzór oświadczenia do postępowań poniżej progów unijnych (wiem, że UZP dał swoje wzory jednak moim zdaniem zawierają one zbyt mało informacji) i tam pozostawiłem to pytanie do wykonawców.
Wiem, że w JEDZ wykonawca się dookreśla co do wielkości, ale w oświadczeniach wzorcowych UZP nie ma takiej informacji. Tak samo jak nie ma zapisu, że podmiot udostępniający zasoby w zakresie wykluczenia określa się w zakresie 24 ust. 1 pkt 13-23 i ust. 5, czyli szerszym niż wykonawca
Te wzory zamieszczone na stronie PZP nie są obowiązującymi drukami, jeżeli uznajemy, że czegoś w nich brakuje trzeba to dodać i po sprawie.
Wiem, że w JEDZ wykonawca się dookreśla co do wielkości, ale w oświadczeniach wzorcowych UZP nie ma takiej informacji. Tak samo jak nie ma zapisu, że podmiot udostępniający zasoby w zakresie wykluczenia określa się w zakresie 24 ust. 1 pkt 13-23 i ust. 5, czyli szerszym niż wykonawca
ja myślą że KIO sprecyzuje ten zapis w ten sposób że do podmiotu trzeciego będzie się stosować ten sam zakres co do wykonawcy bo to trochę chore
Sekcja IV.3) INFORMACJE O OFERTACH
Skąd wziąć informację na temat wielkości przedsiębiorstwa wykonawcy w postępowaniu krajowym?
No właśnie, ja też w oświadczeniu wstępnym nie przewidziałem takich informacji i teraz jest kłopot z ogłoszeniem o udzieleniu. Czy można zwrócić się do wykonawców, teraz to już tylko grzecznościowo, o udzielenie takiej informacji?
można
Czy jest OBOWIĄZEK podawania w ogłoszeniu o zamówieniu informacji dotyczącej wielkości przedsiębiorstwa?
W ogłoszeniu o udzieleniu zamówienia trzeba podać informacje.
Najlepiej dać zapis do oferty, praktycznie wprost z JEDZ.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Ogłoszenia → Ogłoszenie o udzieleniu zamówienia
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc