1

Temat: drugie kryterium odpady

proszę o pomoc w drugim kryterium
1) dodatkowy wywóz odpadów wielkogabarytowych  (jeden obowiązkowy drugi jako kryterium)
2) żądamy 4 pojazdów (warunek) kryterium za każdy pojazd z euro 5 i 6 (normy spalin) np po 3 pkt i teraz jakie dokumenty żądać do oferty chyba tylko oświadczenia a potem co nma podstawie czego żadać dokumentów potwierdzających normy?

2

Odp: drugie kryterium odpady

Jest wyrok KIO 818/13, który mówił że można zastosować jako kryterium odległość bazy od granic miasta/gminy. Opisuje to artykuł z PP 9/2015.

3 (edytowany przez jo 2016-09-08 10:27:50)

szefostwo upiera sie żeby dć kryterium Euro do oferty złoża oświadczenie że maj tyle a tyle tych pojazdów co i kiedy mogę żądać żeby to sprawdzić: na etapie 26 ust 1 (np w wykazie sprzętu dodać rubrykę) czy np do podpisania umowy

4

Na etapie badania ofert, znacznie bezpieczniej.

5

czyli 26.1 ustaw i art 2 ust 4 pkt 4) roporzadzenia??

6

Tak by wychodziło.

7

czasem jako kryterium pojawia się też częstość dezynfekcji pojemników, tak chyba było w naszym mieście.

8

ja mam takie
1.1. cena ofertowa 60%.
1.2. dodatkowy jednorazowy wywóz odpadów wielkogabarytowych w okresie wiosennym (20%)
1.3. Liczba pojazdów realizujących przedmiot zamówienia (o których mowa w rozdziale spełniających wymagania co najmniej normy EURO 4 (10 %), Za każdy zadeklarowany pojazd zostanie przyznane 2 pkt, maksymalnie będą punktowanych 5 pojazdów (max 10 punktów)
1.4. Wykonawca może do realizacji przedmiotu umowy zatrudnić na pełny etat osoby posiadające status osoby bezrobotnej za każda osobę bezrobotną zatrudnioną na pełny etat zostanie przyznane 5 pkt, maksymanie punktowane będzie przyjęcie dwóch osób (max 10 pkt)

9

ze szkolenia
nie mogą żądać np wpisu do rejestru działalności regulowanej w zakresie odbierania odpadów ani zezwolenia na transport odpadów w polsce bo zgodnie z rozporządzeniem o dokumentach wykonawca może być wpisany ro rejestru w miejscu zamieszkania (zagraniczni) to znaczy na dzień składania ofert może mieć zgodę na transport w Czechach i będzie ok??

10

jo napisał/a:

na szkoleniu mówili żeby zobowiązać wykonawców do złożenia dokumentów potwierdzajcych normy  euro (w kryterium) 
jednak już do oferty co myślicie

11

jo napisał/a:
jo napisał/a:

na szkoleniu mówili żeby zobowiązać wykonawców do złożenia dokumentów potwierdzajcych normy  euro (w kryterium) 
jednak już do oferty co myślicie

nie wyobrażam sobie by dokumenty stanowiące podstawę do punktacji były dostarczane czy uzupełniane po złożeniu oferty.  Co prawda dla starej wersji ustawy, ale pojawiały się wyroki KIO, że np. nie dopuszczalne jest uzupełnianie wykazu wykonanych usług podlegającego punktacji.

12

jo napisał/a:

ja mam takie

1.4. Wykonawca może do realizacji przedmiotu umowy zatrudnić na pełny etat osoby posiadające status osoby bezrobotnej za każda osobę bezrobotną zatrudnioną na pełny etat zostanie przyznane 5 pkt, maksymanie punktowane będzie przyjęcie dwóch osób (max 10 pkt)

a tak z ciekawości - w jaki sposób to sprawdzasz ?

13 (edytowany przez jo 2016-09-21 07:57:15)

w formularzu ofertowym pisze że jedna lub dwie osoby a do podpisania umowy ma dostarczyć zaświadczenie z PUP że osoba był;a jest bezrobotna i umowę  o pracę a w projekcie umowy jak to będa sprawdzał i kary jak cos będzie nie tak