Temat: zmiana siwz
Jeżeli zmieniam zapis w projekcie umowy, muszę przesunąć otwarcie ofert?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → SWZ → zmiana siwz
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jeżeli zmieniam zapis w projekcie umowy, muszę przesunąć otwarcie ofert?
To zależy jaka to jest zmiana i ile dni pozostało do otwarcia ofert.
Otwarcie w środę. O ile dni się przesuwa termin składania ofert. Np. 2 dni wystarczą?
Zależy jaka to zmiana i co w konsekwencji za sobą "niesie" jak napisała już Ewa.
W projekcie wykreślam żądanie kopii umów i jeszcze w ogłoszeniu zaznaczyłam dokumenty, które żądam przy wykluczeniu, a nie zaznaczyła przesłanek z art. 24 ust. 5.
Moim zdaniem należy zmienić termin składania ofert - do piątku
Tym bardziej że zmiana prowadzi do zmiany treści ogłoszenia o zamówieniu.
Jak Eva i Marcel.
Troszkę z innej beczki.
Przetarg nieograniczony. OGłoszenie i SIWZ z załącznikami w pdf na stronie. W SIWZ sposób kontaktowania się z Zamawiającym: faks i poczta. Potencjalny wykonawca wysyła maila z prośbą o przesłanie mu edytowalnej siwz. Jak to potraktować? Czy jako zapytanie i dać na stronę czy wysłać mu dopowiedź, że niech sobie pobierze to co jest ze strony. niekoniecznie chcemy dawać formę edytowalną. proszę o podpowiedź.
Jak prześlecie pytającemu wersję edytowalną to należało by ją zamieścić na stronie dla równego traktowania wszystkich wykonawców.
W ogóle nie chcemy zamieszczać wersji edytowalnej, bo już wiemy czym to później pachnie. Najchętniej zostawilibysmy to bez zmian. Czy będzie dobrze jeśli napiszę tej firmie oficjalne pismo, że zamawiający udostępnił siwz na stronie na podst. art. 37 ust. 2 ustawy i że nie przewiduje udostepniania siwz w wersji elektronicznej. Nie będe musiała wówczas dawać tej prośby na stronę?
Możesz dać, nic nie zaszkodzi, raczej szedł bym w tę stronę.
W ogóle nie chcemy zamieszczać wersji edytowalnej, bo już wiemy czym to później pachnie. Najchętniej zostawilibysmy to bez zmian. Czy będzie dobrze jeśli napiszę tej firmie oficjalne pismo, że zamawiający udostępnił siwz na stronie na podst. art. 37 ust. 2 ustawy i że nie przewiduje udostepniania siwz w wersji elektronicznej. Nie będe musiała wówczas dawać tej prośby na stronę?
Ja zawsze tak robiłem - nie drążyłem czy to forma pytania o wyjaśnienie treści czy też nie, wrzucałem jako pytanie z odpowiedzią - nie udostępnia się w formie edytowalnej, w związku z tym iż dla wszystkich wykonawców przewidziana została jedna wersja w jednym formacie.
ja wychodziłem z założenia, że jak jednemu udostępnię w płatnym Wordzie, to za chwilę innemu będę musiał w open-office'ie albo jeszcze innym wynalazku.
p.s.
chociaż wiem, że ludzie zamieszczają, a nie udostępniania odczytują jako złą wolę Zamawiającego
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → SWZ → zmiana siwz
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc