1

Temat: Kryteria - dostawa owoców i warzyw

Nie mam dużego doświadczenia w zakresie dostaw owoców i warzyw, ale czy można zastosować jako jedyne kryterium cenę 100% i co wtedy z kosztami cyklu życia, jeżeli dla owoców i warzyw takowy można ustalić.
Są zamawiający którzy obecnie stosują dla tego typu dostaw cenę 100% ale są też tacy którzy dla zasady i bezpieczeńtwa przyjmują cenę max. 60% + inne Kryteria

2

Odp: Kryteria - dostawa owoców i warzyw

Robiłam warzywa i owoce bazując na cenach giełdy Bronisze. Pamiętam, że w pierwszym roku kiedy to zastosowałam oszczędności wyniosły ok. 90 tys. zł, a było to lat temu z 6. Jeżeli nie masz problemu z ustaleniem kosztów cyklu życia i wiesz, że robisz to poprawnie, to nie ma przeszkód w stosowaniu 100% ceny. Jeśli natomiast pojawiają się jakieś wątpliwości, to pozostaje 60% ceny + inne kryteria, a jakie, to już musisz sam wymyślić.

3

ArekS napisał/a:

Nie mam dużego doświadczenia w zakresie dostaw owoców i warzyw, ale czy można zastosować jako jedyne kryterium cenę 100% i co wtedy z kosztami cyklu życia, jeżeli dla owoców i warzyw takowy można ustalić.
Są zamawiający którzy obecnie stosują dla tego typu dostaw cenę 100% ale są też tacy którzy dla zasady i bezpieczeńtwa przyjmują cenę max. 60% + inne kryteria

a proszę zrobić w trybie zapytania o cenę

4

wrocławskie zoo -cena 94, termin dostawy 6