1

Temat: źle wyliczona cena

W  jednej ofercie jest źle wyliczona cena, po sprawdzeniu okazało się, że to nie jest wina Oferenta tylko kalkulatora, cena została liczona na kalkulatorze który liczy tylko do 2 miejsc po przecinku, natomiast sumując na dokładniejszym kalkulatorze cena różni się, są to dosłownie sprawy groszowe ale nie wiem co mam zrobić z ta ofertą, potraktować to jako omyłkę?

2

Odp: źle wyliczona cena

Nie mozna zwalić winy na kalkulator, to człowiek liczy na tym kalkulatorze i sobie ustawia ilość miejsc po przecinku.
W Polsce obowiązują 2 miejsca po przecinku, i tak należy ustawić kalkulatorek.
A jakie masz wynagrodzenie? (ryczałtowe czy kosztorysowe?)
Zamknięty katalog poprawiania omyłek rachunkowych masz w art. 88

3

hmmm to znaczy że mam źle ustawiony kalkulator. Zawsze liczę do dwóch miejsc po przecinku i nigdy nie było takiej sytuacji. W innych ofertach cena się zgadza, natomiast u tego jednego nie.

4

Jak chcesz, to dam Ci swój kalkulator wink

5

...z dedykacją...;)

6

to poproszę smile na pewno sie przyda.

7

Maarta napisał/a:

W  jednej ofercie jest źle wyliczona cena, po sprawdzeniu okazało się, że to nie jest wina Oferenta tylko kalkulatora

Moim zdaniem należy wykluczyć kalkulator z postępowania smile

8

... a jak wniesie protest ? wink

9

Taak i spotkamy się w sądzie na rozprawie z kalkulatorem wink  Wiem, że sytuacja jest zabawna ale mi do śmiechu nie było. Za to nie musze już główkować co z tym zrobić bo znalazłam inny błąd, wykluczam za nieaktualny odpis z  wpisu do ewidencji działalności gospodarczej, bo został wystawiony 6 m-cy i 4 dni temu smile

10

Nie ciesz się, nie ciesz pscoła... Musisz go wezwać do uzupełnienia i wyznaczyc termin na złożenie tego dokumentu. Musi Ci zatem przysłac dokument z datą, która wskazywać będzie spełnianie warunku na dzień, który mu teraz wyznaczysz.

11

no tak art 26 sad