Temat: Unieważnienie - protest
Czy po unieważnieniu postępowania ( art.93.ust.1 pkt 4) i doręczeniu informacji Wykonawcom, należy czekać 7 dni czy mogę ogłaszać kolejne postępowanie w tym przedmiocie ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Protest, odwołanie, skarga → Unieważnienie - protest
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy po unieważnieniu postępowania ( art.93.ust.1 pkt 4) i doręczeniu informacji Wykonawcom, należy czekać 7 dni czy mogę ogłaszać kolejne postępowanie w tym przedmiocie ?
Tak
tak tzn. czekać czy tak tzn. ogłaszać ?
Moje tak oznaczałoby ogłaszać
Przecież protesty można składać...
Tak ,Wykonawca ma prawo złożyć protest , natomiast zastanawiam się nad tym jaki miałby tutaj interes prawny skoro jego oferta cenowa przewyższa możliwości zamawiającego.
Wówczas protest oddalasz
I tak w kółko...
Panczo -> protest oczywiście wpłynąć może ale mając na względzie, że nie ma szans na uwzględnienie wszczynasz kolejne postępowanie.
Dzięki za podpowiedzi. Chciałem się upewnić czy nie złamie ustawy nie czekając 7 dni.
Złamałbyś ustawe gdybyś chciał zawrzeć umowę przed upływem terminu na wniesienie protestu
nigdzie w ustawie nie ma, że trzeba czekać 7 dni z ogłoszeniem nowego postępowania.
Skoro na tę czynność przysługuje protest to moim zdaniem należy odczekac te 7 dni i dopiero po tym czasie można wszczynac nowe postępowanie
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Protest, odwołanie, skarga → Unieważnienie - protest
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc