Temat: Informacja zotwracia ofert- podpis
Powiedzcie proszę czy informacje z otwarcia ofert musi podpisać kierownik Zamawiającego? Wiem, że na stronie nie musi widnieć podpis ale czy w dokumentacji powinien być? Nie wystarczy sekretarza?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Oferty, badanie i ocena ofert → Informacja zotwracia ofert- podpis
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Powiedzcie proszę czy informacje z otwarcia ofert musi podpisać kierownik Zamawiającego? Wiem, że na stronie nie musi widnieć podpis ale czy w dokumentacji powinien być? Nie wystarczy sekretarza?
Powinien być podpis kierownika zamawiającego.
Osobiście zawsze publikuję podpisane przez kierownika informacje. Raz, że jest to czynność zarezerwowana dla kierownika, a dwa stanowi to dla mnie dowód, że składając oświadczenie z art. 17 zapoznał się listą wykonawców, którzy złożyli ofertę. Tak sobie myślę, że podpis sekretarza też jest ok, pod warunkiem, że powierzono mu czynność otwarcia ofert.
ok, a niepodpisanie jest jakimś naruszeniem ?
Nie jest żadnym naruszeniem.
dziękuję
Osobiście zawsze publikuję podpisane przez kierownika informacje.
Skąd wzięłaś tą pewność. Informacja z otwarcia ofert jest czynnością czysto "informacyjną", wg mnie jeżeli dla porządku w papierach chcemy zachować w dokumentacji ten kwit to może go podpisać np osoba otwierająca oferty lub przewodniczący KP jeżeli została powołana. Uważam jednak i tak praktykuję, że wystarczy tu wydruk z BIP potwierdzający opublikowanie informacji.
Nie wiem o jaką pewność ci chodzi. Wysyłam do informatyków podpisaną przez kierownika informację z otwarcia i oni to publikują. Zanim jednak to nastąpi niosę do kierownika tę informację wraz z oświadczeniem z art. 17. Stąd moja pewność, że wie kto złożył oferty i wie jakiej treści oświadczenie ma złożyć.
To fajnie masz jak publikują za Ciebie informatycy, u mnie tak dobrze nie ma.
Powiem szczerze, że czasami wolałabym robić to sama. Oni mają dużo pracy w związku z obsługą BIP i czasami muszę czekać kilka godzin na wydrukowanie zrzutu strony.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Oferty, badanie i ocena ofert → Informacja zotwracia ofert- podpis
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc