1 (edytowany przez jo 2016-11-22 06:54:43)

Temat: brak dokumnetów

pierwszy w rankingu na wezwanie 26 ust 3 dotyczące potwierdzenia spełnienia warunków (po wcześniejszym wezwaniu 26 ust 2) wykonawca nie odpowiedział (pewnie nie mógł się wykazać wymaganym doświadczeniem)  wykluczam go na podstawie art 24 ust 12 a jego ofertą uznaj za odrzuconą:
1) informację o wykluczeniu przesyłam do wszystkich?? (chcę teraz bo procedura może się wydłużyć)
2) od razu mogę wystąpić do kolejnego z art 26 ust 2??

ad 1) już wiem że do wszystkich

2

Odp: brak dokumnetów

1. Informujesz wszystkich.
2. Tak.

3

Brak oferty w kopercie - jakieś  inne papiery co robić !!!!!

4

Podobna sprawa była poruszana niedawno smile
http://www.noweprzetargi.pl/forum/viewtopic.php?id=15889

5

http://www.noweprzetargi.pl/forum/viewtopic.php?id=15889

6 (edytowany przez jo 2016-11-22 11:39:03)

czy jest jeszcze jakaś inna podstawa prawna wezwania kolejnego z rankingu (pierwszy wykluczony) do przedłożenia dokumentów prócz art 26 ust 2 i czy jeżeli wezwanie wyślę jutro to termin jest do 28 czy do 29 listopada

7

Ja bym wzywała z tego artykułu. 5 dni na wezwanie od jutra kończy się w poniedziałek- 28.

8

Marcel napisał/a:

1. Informujesz wszystkich.
2. Tak.

a umieszczacie jeszcze dodatkowo na stronie internetowej??

9

Nie.

10

o rozstrzygnięciu też nie informuje wcześniej wykluczonego (minął już jego termin na odwołanie)

11

Według art. 92 ust. 1 - zawiadamiasz wszystkich wykonawców
według art. 1 - wykonawcą jest: (...) która ubiega się o udzielenie zamówienia publicznego, złożyła ofertę lub zawarła umowę w sprawie zamówienia publicznego;

Wykonawca złożył ofertę ale została później odrzucona.
Zakładając, że o wyborze informujesz jednym pismem wszystkich -co za problem dodać jeszcze jednego adresata, nawet jeśli zrobisz więcej niż musiałeś?

12

tak zrobię dzięki

13

jo napisał/a:

o rozstrzygnięciu też nie informuje wcześniej wykluczonego (minął już jego termin na odwołanie)

Oczywiście że tak.