1

Temat: nie uzupełnienie przez wykonawcę kryterium

Witam
W przetargu nieograniczonym Zamawiający zastosował następujące kryterium oceny ofert:
-cena
-termin dostawy
- termin płatności
Wykonawcy mieli uzupełnić ofertę o te dane (na formularzu oferty) ale jeden z wykonawców nie uzupełnił kryterium "termin dostawy" - jego oferta jest najtańsza. Co w takiej sytuacji zrobić?

2

Odp: nie uzupełnienie przez wykonawcę kryterium

może być do odrzucenia jeżeli nie było opisane w SIWZ co w takim przypadku

3

dla mnie też do odrzucenia jako niezgodna z SIWZ

4

Zgadzam się z przedmówcami. Jeśli nie opisałaś w siwz, że w przypadku niewypełnienia tej rubryki uznaje się, że zaproponował np najdłuższy termin, to do odrzucenia. I żadne wyjaśnienia tu nie pomogą, bo dojdzie do zmiany treści złożonej oferty.

5

Ale w siwz nie przewidziałam takiej sytuacji. Wolałabym odrzucić ofertę, czyli co? jako niezgodna z siwz?

6

Czy uznać że zaproponował najdłuższy termin? jak jest bezpieczniej? nie chcę mieć żadnych problemów

7

Mam dylemat czy dać w kryterium 0 czy odrzucić jw. Ale jak zawrzeć umowę? skłaniam się do odrzucenia.

8

jeżeli dam w kryterium O to i tak nie wygra ten wykonawca, więc jak lepiej? odrzucić czy dać w kryterium O pkt?

9

odrzucić

10

Oferta niezgodna z SIWZ skoro zamawiający nie przewidział co w przypadku zaistniałej okoliczności.

11

olimpia1981 napisał/a:

Czy uznać że zaproponował najdłuższy termin? jak jest bezpieczniej? nie chcę mieć żadnych problemów

Błąd logiczny będący podstawą dla podejmowania Twojej decyzji. Ty niczego nie możesz uznać za niego!
Odrzucenie. Nie będziesz miała żadnych problemów.
A jak będziesz miała - powiedz, że na forum w internetach Ci tak powiedzieli.