Temat: Wszystko złożone od razu z ofertą
Drodzy praktycy, domyślam się Waszej odpowiedzi, ale w związku z tym, że każdy dzień od nowelizacji przynosi zmianę stanowiska w danych kwestiach w wyniku doświadczeń, orzeczeń KIO, opinii albo zwykłej zmiany zdania - pytam się, czy jeśli dostajecie od razu cały wór z prezentami (ZUSY, KRK, oraz oświadczenia, np. o o braku wydania prawomocnego wyroku sądu itp) razem z ofertą, a macie tzw. procedurę odwróconą, to postępujecie:
a) przecie Wszystko mam, com chciał, do niczego nie wzywam, jeno wybieram przezornego szczęśliwca i rychło podpisuje umowę;
b)przecie napisałem w SIWZ, że wezwę -to choćby skały sra*** - wzwywam! I wykonawca składa Wszystko raz jeszcze albo piszę, że już złożył albo nic nie pisze, bo czyta 26 ust. 6 i stwierdza (sobie w duchu), zamawiaczu ograniczony - niesłusznie mnie niepokoisz, wszak, jak nic nie muszę ci uzupełniać, prawo 26 ust. 6 chronić mnie będzie i Ciebie milczeniem zbywam;
c) jako, że miarkować lubię - to na wszelki wypadek do wyjaśnień wezwę i skorzystam z dobrodziejstw art. 26 ust. 3 zapytując wykonawcy, czy Wszystko aktualne jest.
dzięki