26

Odp: Czy mogę wnieść protest...

nie przypuszczalam ,że taki mały przecinek wywoła taką dłuuuga polemikę  wink ale chyba już wszystko jest jasne w tej sprawie smile

27 (edytowany przez Piotrek 2007-12-30 14:07:10)

madziulek napisał/a:

nie przypuszczalam ,że taki mały przecinek wywoła taką dłuuuga polemikę  wink ale chyba już wszystko jest jasne w tej sprawie smile

Ja też mam nadzieję, że wszystko jest jasne smile
I każdy odróżnia warunki od dokumentów, a ogłoszenie od SIWZ.

P.S. A tak w ogóle, to autor wątku już o nas zapomniał. I nawet nie wiemy co było w ogłoszeniu, a co w SIWZ...

28

Tak na pierwszy rzut oka to będąc Zamawiajacym nie ciągnęłabym dalej tego postępowania tylko unieważniła art. 93 ust1 pkt 7. Trzeba sobie odpowiedzieć na pytanie czy przypadkiem w postępowaniu nie doszło do naruszenia przepisów mających wpływ na wynik postępowania? Dlaczego nie było uzupełnienia dok. na potwierdzenie spełnienia warunku? Dobry by był protest Wykonawcy na wykluczenie, odrzucenie, wybór oferty...
Co do treści ogłoszenia i SIWZ to moim zdaniem w zakresie opisu warunków udziału oraz ich oceny spełniania to te dwa dokumenty muszą być tożsame, natomiast dopiero (tylko) w SIWZ art. 36 ust 1 pkt 6 jest mowa o dokumentach na potwierdzenie spełnienia war.