Temat: Koperta oznakowana nazwa przetargu, który jes już dawno rozstrzygnięty
Witam
Bardzo pilnie proszę o pomoc i podpowiedź. Co robić????
Termin składania ofert 5-stycznia godziny po południowe otwarcie kilkadziesiąt minut później. W dniu dzisiejszym t. 04 stycznia wpłynęła oferta, w której Wykonawca podał w nazwie przetargu na kopercie, tytuł postępowania rozstrzygniętego w wakacje.
A więc nazwa postępowania na kopercie inna niż podana w SIWZ do opisania koperty. Ponadto w SIWZ wymagano by na kopercie tez napisać numery części na które Wykonawca składa ofertę. Też nie podano żadnej.(chociaz to akurat mniejszy problem) Przy zastosowaniu zwrotu" Nie otwierać przed dniem...., godz....." Podano dzień 05.01.2017 a godzinę przed którą należy nie otwierać to godzina o której upływa termin składania ofert a nie otwarcie. Co w takiej sytuacji powinien zrobić Zamawiający. Z nazwy przetargu na kopercie nie wynika, iż jest to oferta na ten konkretny przetarg. Z daty co do której nie należy otwierać oferty wynika, że tak. Zamawiający na chwilę obecną nie prowadzi żadnego innego postępowania. Ale znowu mam obawy czy nie jest to błędne oznakowanie oferty i czy powinniśmy ją w ogóle odczytywać na otwarciu ofert, czy wręcz przeciwnie nie powinniśmy, gdyż tytuł przetargu podany jest inny?
Błagam pomóżcie, bo nie wiem co robić.... Pierwszy raz mamy taką sytuację a w sieci i na forach jest mowa tylko o sytuacjach kiedy Koperta jest opisana jak trzeba a w środku jest inna oferta, niezgodna z SIWZ. A co w takiej sytuacji jak moja? Czy wystarczyło by gdyby Wykonawca wysłał sprostowanie co do opisu koperty, że omyłkowo opisał ją w ten sposób a w sprostowaniu napisze, którego pzetargu dotyczy? Czy powinnam ją brac pod uwagę. Czy może powinnam odesłać kopertę z informacja iż ten przetarg, którego tytuł podano na kopercie został już rozstrzygnięty? A może należy poinformować Wykonawcę o niniejszym błędzie, w celu złożenia oferty na przetarg docelowy, tzn. w kopercie prawidłowo opisanej, a tej którą dostałam nie brać w ogóle pod uwagę przy postępowaniu ze względu na opis nazwy przetargu na kopercie? Czy wykonawca powinien się zwrócić o Wycofanie oferty złożonej na" i tutaj ta nazwa przetargu, którą podał" i złożyć ofertę w prawidłowo opisanej kopercie?
Błagam o podpowiedzi.
Z góry dziękuję