1

Temat: Nie podpisany formularz ofert

Wykonawca na formularzu ofertowym i na oświadczeniu dot. art. 22 i 24 postawił pieczątkę ale zapomniał się podpisać. Jak mam postąpić, myślę , że odrzucam ale na jakiej podstawie i jak to sie fachowo mówi. Proszę o pomoc.

2

Odp: Nie podpisany formularz ofert

Odrzucasz - art. 89.1.8
Jest to wada oświadczenia woli. Nie mozna wezwać do uzupełnienia.

3

I jeszcze tu... http://www.noweprzetargi.pl/forum/viewtopic.php?pid=11007

4

ACH CI WYKONAWCY ! teraz czują luż i myślą,że wszystko da się uzupełnić.... nawet niepodpisaną ofertę !!!

5

Zapewne już Świętami żyją... wink A do roboty !!!

6

Za robotę i wiedze trzeba dziś płacić !!! A OFERTĘ  przygowtowuje niejednokrotnie pani co uważa aby nie złamać  tipsa na paznokciu a nie przejmować się jamś tam papierekiem  czy podpisem  :-)
ot taka na boku uwaga co do merytorycznej zawartości ofert

7

stosunek do pracy pracowników jest wprost proporcjonalnmy do wynagrodzenia i dotyczy obu stron - WYKONAWCY i ZAMAWIAJĄCEGO wink

smile nora

8

Jacek jaki ty jesteś mądry? Chciałabym mieć takiego doradcę. Tylko, że to ja mam przechlapane święta, bo to mój pierwszy raz i nie bardzo wiem co z tym dalej. Ale rzeczywiście wyczytałam w komentarzu Becka, że na podstawie art. 89 ust 1 pkt 8. Te odrębne przepisy to art. 78 KC. Beck opisał mój przypadek (str. 297). Tylko podając uzasadnienie prawne piszę też o braku podpisu na oświadczeniu dot. art. 22 i 24., czy opisuję to w uzasadnieniu faktycznym??

9

uzasadnienie prawne to art na jaki  sie powołujesz ,uzasadnienie faktyczne to własnie fakty na jakich się opierasz,pozdrawiam smile