Temat: opracowanie koncepcji architektonicznej
Witam,
mam przygotować postępowanie PN poniżej progu na opracowanie koncepcji architektonicznej... Czy muszę zawierać wymagania z art.29 ust. 3a?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → SWZ → opracowanie koncepcji architektonicznej
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam,
mam przygotować postępowanie PN poniżej progu na opracowanie koncepcji architektonicznej... Czy muszę zawierać wymagania z art.29 ust. 3a?
ja napisałem że nie trzeba - samodzielne funkcje w budownictwie
A czy można byłoby prosić jakąś regułkę, którą zawrzeć w SIWZ ....,
w przypadku że Zamawiajacy nie wymaga zatrudnienia zgodnie z art.29 ust. 3a... byłabym wdzięczna
Zamawiający nie wskazuje czynności w zakresie realizacji zamówienia które wymagałyby zatrudnienia przez wykonawcę lub podwykonawcę na podstawie umowy o pracę.
zobacz na to,
5. Zamawiający nie określa w opisie przedmiotu zamówienia żadnych wymagań dotyczących zatrudnienia przez Wykonawcę lub Podwykonawcę na podstawie umowy o pracę osób wykonujących wskazane przez Zamawiającego czynności w zakresie realizacji zamówienia w sposób określony w art. 22 § 1 ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. - Kodeks pracy (Dz. U. z 2014 r. poz. 1502, z późn. zm.).
Zgodnie z art.12 ustawy Prawo budowlane działalność obejmującą projektowanie, sprawdzanie projektów architektoniczno-budowlanych i sprawowanie nadzoru autorskiego może wykonywać osoba pełniąca samodzielną funkcję techniczną w budownictwie. Samodzielną funkcję techniczną w budownictwie mogą wykonywać wyłącznie osoby posiadające uprawnienia budowlane. Uprawnienia budowlane przyznawane są imiennie. W związku z powyższym do projektowania nie jest wymagane nawiązanie stosunku pracy pod kierownictwem pracodawcy.
bardzo dziękuję..
Jeżeli bym jako kryterium oceny ofert przyjęła ilość wykonanych projektów przez osobę skierowaną do realizacji zamówienia to na potwierdzenie należy żądać dowodów potwierdzających wykonanie projektów, czy można bazować tylko na oświadczeniu wykonawcy???
Na oświadczeniu ze szczegółowym opisem, co dla kogo w związku z jakim wygranym konkursem.
a czy należy napisać np. w liczba nagród lub wyróżnień przyznanych w ciągu ostatnich trzech lat przed upływem składania ofert ,
chodzi mi o to czy nalezy zaznaczyc w ciagu ilu lat przed upływem składania ofert będa oceniane przyznane nagrody (analogicznie jak do badania doświadczenia z rozporządzenia: w ciągu ostatnich trzech lat...) czy tak naprawdę to nie ma znaczenia ???
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → SWZ → opracowanie koncepcji architektonicznej
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc