1

Temat: Publiczny transport zbiorowy - bezpośrednie zawarcie umowy

Czy macie jakieś doświadczenie w temacie jak wyżej. Wiadomym jest, że jeśli zamierza się zawrzeć umowę z podmiotem wewnętrznym należy opublikować: Standardowy formularz na potrzeby publikacji w Suplemencie do Dziennika Urzędowego Unii Europejskiej informacji zgodnie z art. 7 ust. 2 rozporządzenia 1370/2007 na rok przed rozpoczęciem procedury przetargowej lub rok przed bezpośrednim przyznaniem zamówienia .
Moje pytanie brzmi co dalej - co po tym roku? Czy należy procedować jak w przypadku in house, czy darować sobie i bezpośrednio zawrzeć umowę? W Pzp nie ma żadnego wyłączenia odnośnie usług publicznego transportu zbiorowego.
Ciekawa jestem Waszych opinii.

2

Odp: Publiczny transport zbiorowy - bezpośrednie zawarcie umowy

Nic dalej nie prowadzisz, zawierasz umowę, tyle.
Właśnie jestem po podpisaniu takiej umowy.

3

Czyli jako co to funkcjonuje?

4

Tak, funkcjonuje, bez problemów.

5

hmmmm to się zdziwiłam yikes

6

Dlaczego?

7

Ponieważ tak, jak pisałam w Pzp nie ma żadnego bezpośredniego wyłączenia odnośnie usług transportu zbiorowego. Sądziłam, że należy stosować WR jak dla in house.

8

Marcel napisał/a:

Tak, funkcjonuje, bez problemów.

Hehe, fajnie odpowiedziałeś na pytanie z poz. 3, tak celnie.

Ja się nie odzywam merytorycznie bo nic nie umiem o czym rozmawiacie.

9

janek159 napisał/a:

nic nie umiem o czym rozmawiacie.

No chociaż raz!

Wyłączenie ze stosowania Pzp jest bezpośrednio w ustawie o publicznym transporcie zbiorowym. Tyle udało mi się znaleźć. Nie wiem tylko co miał na celu ustawodawca, że nakazał "wiszenie" ogłoszenia aż przez rok.

10

Tego nie wiem dlaczego przez rok (chodzi o ewentualne odwołania), ale dlaczego aż rok?!, ostatnio też przez to przechodziłem, nie było żadnego problemu, cały powiat stosuje i jest git smile