1

Temat: sprawozdanie

Witam,
Czy ktoś próbował umieścić sprawozdanie z udzielonych zamówień na uzp? Ja już czwarty raz próbuje i jest problem z wejściem na stronę albo rozłącza w trakcie wpisywania.

2

Odp: sprawozdanie

Ja zamieściłam  wczoraj, system trochę mulił ale wszystko się udało,  z informacji telef.  uzyskanej z UZP (z Biuletynu zamówień) wynika że najlepiej logować się w godzinach poza szczytem, czyli np. wcześnie rano lub po południu.

3

Nie chcę zakładać nowego wątku więc zapytam tutaj. Czy Waszym zdaniem :
1) koszty udziału w zawodach sportowych  typu Mistrzostwa Polski czy Mistrzostwa Europy jak wpisowe, opłaty startowe itp
2) składki członkowskie - jako przynależność do danej organizacji
należy ująć w sprawozdaniu?

4

Zdaje się że tak.

5

No to jeszcze jedno pytanie mam. Zrobiłem postępowanie w którym jako kryterium oceny było zatrudnienie osób na umowę o pracę. Czy Waszym zdaniem powinienem wykazać to postępowanie w tabeli VIII sprawozdania (zamówienia do których stosuje się przepisy ustawy uwzględniające aspekty społeczne) ? Czy ten warunek wyczerpuje definicję aspektów społecznych?

6

Tak, wypełniasz, ta tabela jest uzupełnieniem wcześniejszych.

7

Na to stawiałem. Dzięki.

8

a to zdaje się, że jak wszcząłeś po nowelizacji w 2016, tych przed nowelą nie trzeba (tabela VIII)

9

Tych przed nowelą nie trzeba.

10

czy ktoś mógłby mi doradzić:
1. odnośnie dotacji, które przyznawane są ze środków publicznych...teraz nie trzeba wypisywać ich w tabeli X gdzie są wyłączenia z uwagi na inne przesłanki, ale czy trzeba je uwzględnić w tabeli X wyłączenia na podstawie art 4 pkt 8 ustawy (oczywiście te których wartość nie przekracza 30 tys euro) ?
2. jeszcze jedno jeśli mam umowy np. z energetyką są to umowy zawarte przed 2016 rokiem, bez kwoty....to mimo tego że są co miesięczne faktury to nie uwzględniamy ich w sprawozdaniu?

11

niki123 napisał/a:

czy ktoś mógłby mi doradzić:
1. odnośnie dotacji, które przyznawane są ze środków publicznych...teraz nie trzeba wypisywać ich w tabeli X gdzie są wyłączenia z uwagi na inne przesłanki, ale czy trzeba je uwzględnić w tabeli X wyłączenia na podstawie art 4 pkt 8 ustawy (oczywiście te których wartość nie przekracza 30 tys euro) ?

Do tej pory wpisywałem te poniżej 30.000 w X.1.
A gdzie teraz trzeba podać dotacje powyżej 30.000?

niki123 napisał/a:

2. jeszcze jedno jeśli mam umowy np. z energetyką są to umowy zawarte przed 2016 rokiem, bez kwoty....to mimo tego że są co miesięczne faktury to nie uwzględniamy ich w sprawozdaniu?

jeżeli umowa zawarta przed 2016, to jej nie wykazujesz.

12

Dokładanie jak szad.

13 (edytowany przez niki123 2017-02-08 11:16:27)

czyli poniżej 30 tys. dodać do wyłączeń wg. art.4 pkt 8 (tab. X 1), a powyżej 30 tys. nie brać pod uwagę, skoro nie ma w wykazie tab X 2.
a jeszcze pytanko odnośnie funduszu środków socjalnych (dla pracowników), jakie wydatki powinniśmy uwzględnić w sprawozdaniu? a jak mamy umowy na ryczałt samochodowy dla pracowników to doliczać czy nie - bo to do wynagrodzenia zaliczyć?

14

Marcel napisał/a:

Dokładanie jak szad.

to tych powyżej 30.000 nie trzeba nigdzie już podawać?

a składki członkowskie powiatu w rożnych stowarzyszeniach np. WOKISS, ZPP, itp. wykazywać?

15

Składki członkowskie wpisuję.

16

ta opinia jest aktualna??
"Zamówienie, w którym zamawiający dopuścił składanie ofert częściowych i zawarł więcej niż jedną umowę, należy traktować jako jedno postępowanie i na potrzeby określenia wartości umowy należy zsumować ceny netto (bez podatku od towarów i usług) określone w zawartych umowach częściowych."

17

i po co w tabeli VIII i IX jest pytanie czy unieważniono postępowanie skoro wpisuje się tylko do sprawozdania  zamówienia na które podpisano umowę??

18

podobno tabela nr VIII nie jest puszczana w sprawozdaniu, cos tam blokuje czy nie wiem jaki szit

19

a co w końcu z dotacjami?

bo jeżeli podawać te poniżej 30.000 w ogólnej kwocie art. 4 pkt 8 a te powyżej wogóle nie podawać (nie ma takiej komórki), to trochę jakiś bezsens.
albo wszystkie dotacje ujmować albo żadnej.

20

Żadnej - to jasno wynika z rozporządzenia.

21

jo napisał/a:

i po co w tabeli VIII i IX jest pytanie czy unieważniono postępowanie skoro wpisuje się tylko do sprawozdania  zamówienia na które podpisano umowę??

Jak widać - nie tylko. Z rozp. wynika również obowiązek tych unieważnionych.

22

MIRAS napisał/a:

Żadnej - to jasno wynika z rozporządzenia.

że jasno, to oczywiste dla tych powyżej 30.000, bo nawet na stronie UZP jest:
"Ciążący na zamawiających obowiązek sprawozdawczy odnoszący się do zamówień udzielonych z wyłączeniem procedur określonych przepisami ustawy Pzp dotyczy wyłącznie zamówień udzielonych na podstawie wyłączeń wymienionych w rozporządzeniu."

te poniżej 30.000 w poprzednim sprawozdaniu wliczało się w art. 4 pkt 8, stąd mój dylemat.

jeżeli Miras twierdzisz, że żadnej, to mnie to uszczęśliwia smile. jeden problem z głowy.

no i do tego piątek. podwójne szczęście smile

23

szad napisał/a:

a co w końcu z dotacjami?

bo jeżeli podawać te poniżej 30.000 w ogólnej kwocie art. 4 pkt 8 a te powyżej wogóle nie podawać (nie ma takiej komórki), to trochę jakiś bezsens.
albo wszystkie dotacje ujmować albo żadnej.

Dotacji powyżej 30 000 ojro nie ujmujesz nigdzie.

24

Marcel napisał/a:

Dotacji powyżej 30 000 ojro nie ujmujesz nigdzie.

ok. ale co z dotacjami poniżej?
Miras twierdzi, że ich też nie ujmujemy.

25

Ja dotacje ujmowałem, np. te dla klubów sportowych, oczywiście są one do 30 000 euro.