1

Temat: spółka cywilna

Czy uznalibyście ofertę (bez dodatkowych wezwań), jeżeli jeden ze wspólników sc upoważnił drugiego wspólnika praktycznie do wszystkich czynności i do oferty dołączyli jedno oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia podpisane właśnie przez tego pełnomocnika (na górze osw  pieczęć spółki) oraz później po otwarciu złożyli jedno oświadczenie dot. braku przynależności do gk też podpisane jak wcześniej? Ja jestem za przyjęciem

2

Odp: spółka cywilna

Można uznać jeżeli w treści jest, że składane oświadczenie w imieniu obu wspólników.

3

przyjąć

4 (edytowany przez Marta 2017-05-09 12:50:43)

a co jesli  oferte podpisuje jeden wspolwlasciciel a jest ich dwoch? pelnomocnictwa nie ma, wzywam na podstawie art. 26. ust 3?

5

Ja bym wezwał, pomimo tzw. przedstawicielstwa ustawowego.

6

a nie z 26.3a??

7

Oczywiście jo.

8

dzieki

9

a co z oswiadczeniami- o spelnianiu kazdy z osobna a co z grupa kapitałowa?

10

GK osobno, reszta - art.25a ust.6.

11

Marcel napisał/a:

GK osobno, reszta - art.25a ust.6.

czyli tez, dzieki

12

jeszcze jedno- przy procedurze odwroconej mimo i,ż ta spolka cywilna nie jest najkorzystniejsza oferta to wzywam to uzupelnienia pelnomocnictwa i osiawczen?

13

Pełnomocnictwo tak, oświadczenia nie.

14 (edytowany przez Marta 2017-05-10 08:25:28)

ale ośw. o gk chyba teraz musze tez  co?

15

O GK przy odwróconej nie wzywam.

16

a oswiadczenia z art. 25aust.6?

17

tylko od najwyżej ocenionego

18

Marcel napisał/a:

O GK przy odwróconej nie wzywam.

a z art. 25a ust6?

19

Ale co z art.25a.6?

20

Marcel był już wrzucony na forum wyrok z którego wynikało że Gk od wszystkich nawet w w odwróconej ale widzę że Cię nie przekonał

21

Marcel napisał/a:

Ale co z art.25a.6?

czy przy procedurze odwroconej, jesli W. ktorego oferta nie jest najkorzystniejsza wzywasz go do uzupelnienia oswiadczenia o ktorym mowa w art. 25 a ust.6?( w ofercie jest osw. tylko jednego wspolwlasciciela a jest ich dwoch)

22

Marta napisał/a:
Marcel napisał/a:

Ale co z art.25a.6?

czy przy procedurze odwroconej, jesli W. ktorego oferta nie jest najkorzystniejsza wzywasz go do uzupelnienia oswiadczenia o ktorym mowa w art. 25 a ust.6?( w ofercie jest osw. tylko jednego wspolwlasciciela a jest ich dwoch)

po co w odwróconej wzywasz do uzupełnień oświadczenia   oferenta który nie jest najkorzystniejszy??

23

Nie wzywasz.

24

zamieszała mnie ta spolka cywilna i sie zagalopowałam..ok nie mam gk drugiego wiec wzywam plus pelnomocnictwo/umowa spolki