Temat: SIWZ - kilka dylematów co do dokumentów, oświadczeń, JEDZ
PN, powyżej progu, RB, sektorówka, dofinansowany.
1. Brak podstaw wykluczenia w SIWZ wpisujecie 12-23 czy 12-22 ?
2. Brak podstaw wykluczenia, dla podmiotów trzecich to już na pewno 12-22 ? (GK nie dotyczy podmiotów trzecich)
3. Wpisujecie do braku podstaw wykluczenia: z uwzględnieniem art.133 ust.4, a więc: ?w postępowaniu o udzielenie zamówienia sektorowego wykonawca nie podlega wykluczeniu w przypadku, o którym mowa w art.24 ust.1 pkt.13 lit.d, oraz w przypadku o którym mowa w art.24 ust.1 pkt.14, jeżeli osoba, o której mowa w tym przepisie została skazana za przestępstwo wymienione w art.24 ust.1 pkt.13 lit.d? ?
4. Z warunków fakultatywnych wybrałem 24.5.1 i 24.5.8. W związku z tym czy prawidłowo określiłem katalog dokumentów na potwierdzenie braku podstaw do wykluczenia?
- KRK
- US
- ZUS
- KRS/CEIDG
- Oświadczenie wykonawcy o braku wydania wobec niego prawomocnego wyroku sądu lub ostatecznej decyzji
administracyjnej o zaleganiu z uiszczaniem podatków, opłat lub składek na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne
- Oświadczenie wykonawcy o braku orzeczenia wobec niego tytułem środka zapobiegawczego zakazu ubiegania się o
zamówienia publiczne
- Oświadczenie wykonawcy o niezaleganiu z opłacaniem podatków i opłat lokalnych
5. Do oferty żądam:
-JEDZ
- Formularz Ofertowy
- Pisemne zobowiązanie podmiotu trzeciego (jeśli będzie)
- Pełnomocnictwo (jeśli konieczne)
- dowód wniesienia wadium
6. Jaką preferujecie formę załączania JEDZ: drukujecie-skreślacie niepotrzebne-skanujecie-załączanie czy załączacie w formie elektronicznej
Wiem, że pytania może i łatwe, ale przeglądam nowe ogłoszenia i dalej miszmasz z np. dokumentami, których żądaja Zamawiający.
Dzięki