1

Temat: Informacja z otwarcia ofert- inne kryteria

Witam.

Przetarg nieograniczony, poniżej progów. Zgodnie z ustawą w informacji na stronie internetowej podaję cenę, term. wykonania, warunki płatności, gwarancję.

A co jeśli w przetargu miałem inne kryteria tzn jakość- (parametry urządzenia).

Czy muszę umieścić informację o nich w piśmie czy nie trzeba?

pozdrawiam

2

Odp: Informacja z otwarcia ofert- inne kryteria

Nie trzeba. Ale ja podaję

3

Podać.

4

Nie podałem, a muszę podać?

5

Zdecydowanie nie podawać.

6

Mocne różnice, to jak to jest...

7

nie trzeba podawać, ale za podanie nikt głowy nie urwie, ja podaję dla przejrzystości żeby sobie oferenci mogli przeliczyć

8

Przepis wydaje się być dość jasny. Ustawodawca nie użył sformułowania "podaje w szczególności", "podaje co najmniej", " inne mające wpływ na ocenę ofert"; lecz określił konkretne informacje jakie mają być zawarte w informacji, w związku z tym stosowanie interpretacji rozszerzającej zakres podanych informacji wydaje się być błędne. Ponadto w przypadku kontroli ciężko będzie wskazać przepis na podstawie, którego podałeś więcej informacji a jeśli tych informacji nie podasz nie będzie podstaw, aby postawić jakiś zarzut.

9 (edytowany przez Marcel 2017-04-18 11:39:42)

mikoslaw napisał/a:

Zdecydowanie nie podawać.

A na otwarciu ofert co podajesz?
Czy innych kryteriów niżeli te wymienione do obowiązku publikacji zgodnie z 86.5 nie podajesz?

10

Podaje tylko te informacje, które wskazuje Ustawa, plus informacje jakie mam udzielić na podstawie wewnętrznego regulaminu.

11

Dobrze, ja podaję te informację które mają znaczenie na punktację oferty i sprzyjają przejrzystości postępowania.