Odp: odwrócony VAT- niepoprawne zakreślenie
zastanawiam sie czy w siwz pisac tez o o/o czy wystarczy w formularzu , jak jest u Ciebie?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Oferty, badanie i ocena ofert → odwrócony VAT- niepoprawne zakreślenie
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
zastanawiam sie czy w siwz pisac tez o o/o czy wystarczy w formularzu , jak jest u Ciebie?
przy zamawianiu sprzetu komp. wymagacie w ofercie tylko skazania modelu i producenta czy wymagacie załączenia specyfikacji technicznych sprzetu do oferty?
podpowiecie?
Ja wymagałem, żeby złożyć z ofertą. Dzięki temu wiedziałem co kupuje, ale z drugiej strony musiałem odrzucić najtańszą ofertę, bo zwyczajnie Wykonawca zapomniał dołączyć spec. tech. do oferty.
jak postapic w sytuacji gdy Wykonawca nie poinformuje o o/o. moze dac zapis w SIWZ ze jak nie poinformuje to znaczy ze Z. nie ma o/o do zaplaty w US?jak to rozstrzygacie?
czy można wyjasniac ta kwestie i ewentualnie poprawiac jako omylke?
czy jesli nie wpisza nic to do odrzucenia oferta?
Witam.
Czy dostawa dysków hdd objęta jest o.o. W ustawie o o podatku od towarów i usług w ząłczniku 13 jest informacja odnośnie dysków hdd - ale czy dotyczy ona o.o.- o którym mówi załącznik 11
Ustawa
Dz.U. 2016 poz. 2024
USTAWA
z dnia 1 grudnia 2016 r.
o zmianie ustawy o podatku od towarów i usług oraz niektórych innych ustaw 1)
zmieniła załączniki w załączniku 11 dodano procesory natomiast jest załącznik 13 ale nie wiem czy dotyczy o.o.
Ustawa o VAT 2017 ? załącznik nr 13: Wykaz towarów, o których mowa w art. 99 ust. 3a oraz art. 105a ust. 1 ustawy Art. 105a. pod. tow. i usł.
art. 105 a dot:
Odpowiedzialność solidarna podatnika i podmiotu dokonującego dostawy
art. 99 3a. cyt: Przepisów ust. 2 i 3 nie stosuje się do podatników, którzy w danym kwartale lub w poprzedzających go czterech kwartałach dokonali dostawy towarów, o których mowa w załączniku nr 13 do ustawy, chyba że łączna wartość tych dostaw bez kwoty podatku nie przekroczyła, w żadnym miesiącu z tych okresów, kwoty 50.000 zł, a jeżeli przekroczyła tę kwotę, nie przekroczyła kwoty odpowiadającej 1% wartości ich sprzedaży bez kwoty podatku, z zastrzeżeniem ust. 3c.
czyli zalacznik 13 dot. innych spraw niz o/o
Co zrobić z Wykonawcą który podał że dysk hdd wchodzi w odwrócony Vat? Poprawić jako inna omyłka - uzasadniając że dyski nie chodzą w o.o. (wg zął. 11)
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Oferty, badanie i ocena ofert → odwrócony VAT- niepoprawne zakreślenie
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc