Temat: wezwanie z 26.1
Przetarg nieograniczony, powyżej progu, dofinansowany.
1. Z 26.1 wystosowałem pismo z terminem 10 dniowym na złożenie dokumentów i oświadczeń.
Czy jeśli komplet dokumentów dostanę po 3 dniach to mogę rozstrzygać przetarg czy muszę odczekać pełny termin?
2. Postępowanie podzielone na 3 części. Z 26.1 wystosowałem pismo do 3 różnych wykonawców. Jeden już odpowiedział. Czy mogę rozstrzygać przetarg w tej części, a potem w kolejnych jak otrzymam dokumenty od pozostałych?
Czyli info na stronę i do wykonawców o rozstrzygnięciu danej części? A potem osobno rozstrzygnięcie pozostałych?
3. wezwanie z 26.1 - dokumentów i oświadczeń mam 11. Czy mogę wypisać punkty z SIWZ gdzie są opisane dokumenty, które należy złożyć czy muszę skopiować je z SIWZ wraz z opisem (niektóre są dość rozbudowane) np.
- Zaświadczenia właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzającego, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert lub innego dokumentu potwierdzającego, że wykonawca zawarł porozumienie z właściwym organem podatkowym w sprawie spłat tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami, w szczególności uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu.
Tu właściwie pierwsze 1,5 linijki określa dokument, ale jednak dalsze zapisy rozszerzają możliwości.