1

Temat: Wezwanie do wyjaśnienia - do oceny kryterium

zamawiający ustalił 4 kryteria oceny oferty, jednym z nich jest doświadczenie kierownika budowy i aby dostać max punktów należało wykazać dwa zadania, które nadzorowała osoba pełniąca funkcje kierownika budowy, wykazaliśmy dwa zadania, jednak jedno nie spełnia kryterium i zostaliśmy  wezwani do udzielenia wyjaśnień iż dany zakres dotyczy innego rodzaju materiału niż powinien , i teraz muszę udzielić wyjaśnienia, z tymże mam wątpliwość: napisać że  omyłkowo wykazano to i to zadanie i nie będzie ono brane pod uwagę przy punktacji, czy może napisać że omyłkowo wpisaliśmy takie i takie zadanie a prawidłowo powinno być takie i takie?

2

Odp: Wezwanie do wyjaśnienia - do oceny kryterium

Jak by teraz nie napisać zamawiający i tak nie powinien punktować.

3

Czyli nie istotne czy dokonam "zamiany" z błędnego zakresu robót na poprawny i wyjaśnię że tamten został wpisany omyłkowo ? Informacje o doświadczeniu zawodowym kierownika wpisywało się w formularzu ofertowym i chyba nie ma możliwości uzupełniania formularza ofertowego?

Marcel napisał/a:

Jak by teraz nie napisać zamawiający i tak nie powinien punktować.

4

Nie ma możliwości zmiany, jeżeli tak by się stało była by to zmiana oferty która jest niedopuszczalna, tym bardziej że jest to kryterium oceny ofert.

5

W nawiązaniu do tematu powyżej:
Przetarg na dostawę sprzętu komputerowego.
W opisie projektora zamawiający żądał żeby miał 2 wyjścia d-Sub - w formularzu wykonawca wpisał 2 natomiast miał podać producenta oraz typ wskazał projektor który posiada tylko 1 wyjście D-sub - wezwałem do wyjaśnień, z rozmowy tel. wynika że prawdopodobnie podał projektor z 1 D-sub. Oferta na ok 200 tys. natomiast ten element skłądowy projektora (wartość projektorów ok 20 tys) wg mnie oferta niezgodna z siwz  - do odrzucenia na podstawie art. 89 ust.1 pkt 2 jej treść nie odpowiada treści specyfikacji istotnych warunków zamówienia, z zastrzeżeniem art. 87 ust. 2 pkt 3; - Czy dobrze ???
Podobnie mam z tablicą interaktywną miała posiadać  powierzchnię obszaru roboczego 78" natomiast podano tablicę która ma min 78" ale jest to obszar powierzchni aktywnej natomiast roboczej 74" - czyli też niezgodnie z SIWZ????