1

Temat: brak zapisu o ZNWO w ogłoszeniu pomimio, że go żadamy

Witam mam małego zgryza, gdyż ogłosiłam przetarg z dofinansowaniem unijnym z terminem składania ofert na poniedziałek, dopiero teraz przez przypadek zauważyłam, że w SIWZ mam zapisy odnośnie zabezpieczenia należytego wykonania umowy natomiast w ogłoszeniu nie wpisałam zapisów odnośnie  zabezpieczenia  (wprawdzie ustawa nie nakazuje w ogłoszeniu tego wpisywać ale nieszczęsny zapis, że ogłoszenie zawiera co najmniej trochę mnie zmylił, czy jednak nie powinnam dokonać zmiany w ogłoszeniu wpisując w pozycji dodatkowe informacje - zapisów odnośnie zabezpieczenia). Jak wy praktykujecie z zabezpieczeniem. 
I czy jeśli byłaby konieczność dokonania zmiany ogłoszenia to czy trzeba w takim przypadku przedłużać termin składania ofert?
Proszę o pilne  podpowiedzi za które z góry dziękuję.

2

Odp: brak zapisu o ZNWO w ogłoszeniu pomimio, że go żadamy

nie wpisuję

jak zminisz ogłoszenie to chyba by trzeba było przedłużyć żeby pozostało minimum 15 dni

3

jest to przetarg krajowy więc nie ma tu wymagań o ile należy przedłużyć ten czas, chociaż wolałabym nie zmieniać ogłoszenia.

4

Zostaw, nie ma parcia na wpisanie o zabezpieczeniu, ja nie wpisuję.

5

Nigdy nie wpisywałem i nikt się do tego nie przyczepiał, także kontrole przy projektach

6

U mnie dokładnie tak samo, nie było czepialskiego, wszystko zgodnie z ustawą, to co wymienia ustawa w sprawie informacji jakie ma zawierać ogłoszenie.