Temat: Kryteria oceny ofert
Czy jako kryterium oceny ofert mogę zastosować kryterium zatrudnienia na umowę o pracę trenera do realizacji zadania
10 pkt jeżeli zatrudni 0 pkt jeżeli nie
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → SWZ → Kryteria oceny ofert
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy jako kryterium oceny ofert mogę zastosować kryterium zatrudnienia na umowę o pracę trenera do realizacji zadania
10 pkt jeżeli zatrudni 0 pkt jeżeli nie
dlaczego forma zatrudnienia tej osoby ma dla was znaczenie nawet kosztem straty pieniędzy
Na szkoleniu w WUP powiedziano nam i tak tez wynika z wytycznych że musimy uwzględniać aspekty społeczne w zamówieniach. Robimy zapytanie na usługi społeczne z art. 138o, szkolący powiedział że może być to kryterium oceny ofert czyli tak jak pisałam wyżej, teraz mnie naszło, że może wystarczy zapis w opisie przedmiotu zamienienia: Jeżeli Wykonawca zatrudnia inne osoby, to Zamawiający wymaga zatrudnienia przez Wykonawcę lub podwykonawcę na podstawie umowy o pracę osób, wykonujących czynności w zakresie realizacji zamówienia , jeżeli wykonanie tych czynności polega na wykonywaniu pracy w sposób określony w art. 22 § 1 ustawy?Kodeks pracy ( Dz. U. z 2016r. poz. 1666).
Na potwierdzenie powyższego w terminie 7 dni od zawarcia umowy Wykonawca przedłoży Zamawiającemu wykaz osób zatrudnionych przy realizacji zamówienia na podstawie umowy o pracę wraz ze wskazaniem czynności, jakie będą one wykonywać. Zamawiający na każdym etapie realizacji zamówienia ma prawo przeprowadzenia kontroli dokumentacji Wykonawcy dotyczącej zatrudnienia wymaganych osób oraz ma wgląd do dokumentacji Wykonawcy, a Wykonawca ma obowiązek niezwłocznego jej udostępnienia.
Wykonawca powinien zatrudnić osoby, których dane osobowe ma prawo przetwarzać na podstawie odrębnych przepisów oraz które wyrażą zgodę na dostęp przez Zamawiającego do ich danych osobowych. Osoby, której takiej zgody nie wyraziły nie mogą brać udziału w realizacji zamówienia.
i zapisy w umowie
Proszę o pomoc
jak robisz na podst. 138 o to nie stosujesz przepisów ustawy z wyjątkiem tego zo wynika z samego art. 138o
a więc nie musisz robić drugiego kryterium ani stosować zapisów o zatrudnieniu na podstawie umowy o pracę
Nie stosowałbym kryterium oceny o którym piszesz tylko, że wymagasz zatrudnienia ( o ile chcesz wymagać) na umowę o pracę jeżeli spełniają przesłanki określone w kodeksie pracy. Unikasz w ten sposób sytuacji gdzie dla uzyskania max punktów wykonawcy wpisują że zatrudnią na umowę o prace a później sytuacja się zmienia. Poza tym 138o jak pisze janek nie stosujesz przepisów ustawy. Robisz to wg własnego uznania stosując zapisy 138o.
Bardzo dziękuje za pomoc, uspokoiłam się
Kryterium zatrudnienia na umowę o pracę (ilość osób) odpada.
czy przy uslugach spolecznych (kursy ,szkolenia) stosujecie zapisy ustawy dot. razaco niskiej ceny?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → SWZ → Kryteria oceny ofert
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc