1

Temat: Oświadczenie o grupie kapitałowej

Witam.

Wykonawca wraz z oferta złożył Oświadczenie, iz nie nalezy do grupy kapitalowej z wykonawcami którzy złożyli oferty w postępowaniu. Na dole dopisal "aktualne na 04.09.2017 r. " Ta data to dzień skladania ofert.
Powinienem go wezwac do uzupełnienia oświadczenia?
Pozdrawiam.

2

Odp: Oświadczenie o grupie kapitałowej

ŹLE SFORMUŁOWANE, pewnie chciał napisać ,że nie należy do żadnej grupy kapitałowej ???? są dwie szkoły - u nas się wzywa bo pewnie będziesz musiał ponieważ wyk. przekonany jest ,że oświadczenie złożył.

3

Wystarczą wyjaśnienia.

4

Wezwalem do uzupełnienia. I tak musi uzupelnic inne dokumenty. Wezwalem w jednym pismie.

5

Bitter - i gitara.

6

W sytuacji gdy data oświadczenia (o treści, że nie należą do GK z wykonawcami którzy złożyli oferty) jest sprzed otwarcia ofert wzywam do wyjaśnienia, czy po zapoznaniu się z wykonawcami, którzy złożyli oferty oświadczenie jest aktualne.

7

To lepiej wezwać o nowe - aktualne, uzasadniając że to złożone jest nieprawidłowe (falstart).

8

Wezwać można, ale obstaję nad wyjaśnieniem, to też rozwiąże sprawę.

9

A moje pytanie jest takie: wykonawca najwyżej oceniony złożył wszystkie dokumenty potwierdzające spełnianie warunków udziału w postępowaniu (wykaz dostaw, KRK itd), nie złożył tylko oświadczenia GK, wezwałam i wyznaczyłam termin do złożenia. Wyznaczony termin miął a oświadczenia nie ma, mam wezwać go jeszcze raz?

10

marnie drugi raz nie bardzo być może trzeba będzie zastosować art 24 ust 1 pkt 12

11

Witam. Przeprowadzam PN w procedurze odwróconej. Cześć wykonawców przysłała mi oświadczenie o grupie droga elektroniczną w terminie, a na piśmie nie dosłała. Czy mam ich wzywać o uzupełnienie? Czy w procedurze odwróconej mogę tylko pozostać przy oświadczeniu najwyżej ocenionego? A jak nie przysłał wcale Wykonawca, to też mam wzywać, czy dot. to tylko najwyżej ocenionego.

12

najwyżej ocenianego