janek159 napisał/a:a dlaczego nie? piorunek89
zastanawiam się. Zgodnie z moja umowa o dofinansowanie projektu beneficjent udzielający zamówienia, o których mowa w ust. 2 lit. b jest zobowiązany w szczególności do upubliczniania zapytania ofertowego w Bazie konkurencyjności Funduszy Europejskich
a ust 2 lit. b mówi o zasadzie konkurencyjności w przypadku Beneficjenta będącego zamawiającym w rozumieniu Pzp dla zamówień o wartości równej lub niższej niz kwota określona w art 4 pkt 8, a jednocześnie przekraczającej 50 tys netto, chyba że sektorówka to do kwoty niżej niż art 11 ust 8.
w moim przypadku mam zamówienie na około 400 tys zł
jezeli stosuje 138o, w którym w ust. 3 pkt 3 wskazywane jest kryteria oceny ofert, a w pozostałym zakresie nie stosuje strikte ustawy PZp to czy kryteria oceny ofert mogę wskazać dowolnie??
zgodnie z umową narzucone mam zatrudnianie osób zgodnie z art 29 ust 4
to czy w moim przypadku mogę dać??
1 Cena 80
2 Ilość osób zatrudnionych do realizacji zamówienia spełniających aspekt społeczny 20
Punkty za kryterium ?Cena? zostaną obliczone według wzoru:
Wartość oferty najtańszej
------------------------------------ x 80 = liczba punktów ( z dokładnością do 2 miejsc dziesiętnych)
Wartość oferty badanej
Punkty za kryterium ?Ilość osób zatrudnionych do realizacji zamówienia spełniających aspekt społeczny? zostaną przyznane według następującej zasady:
Punkty za kryterium ?Ilość osób zatrudnionych do realizacji zamówienia spełniających aspekt społeczny? zostaną przyznane w skali punktowej 0 - 20 punktów, przy czym za zatrudnienie
1 osoby przyznawane jest 0 punktów, za zatrudnienie 2 osób przyznawane jest 10 punktów, za zatrudnienie 3 osób i więcej przyznawane jest 20 punktów.
Liczby punktów, o których mowa powyżej, zostaną wpisane do protokołu postępowania,
a następnie, po zsumowaniu stanowić będą końcową ocenę oferty. Zamawiający udzieli zamówienia temu Wykonawcy, którego oferta uzyska największą liczbą punktów, tj. będzie przedstawiać najkorzystniejszy bilans ceny i innych kryteriów odnoszących się do przedmiotu zamówienia.