Temat: Oferty częsciowe - wzywanie z 26.1
PN, usługi, dofinansowany, powyżej progu, 3 części.
1. Oferta Wykonawcy A została najwyżej oceniona w jednej części, a wykonawcy B w dwóch częściach. Wykonawcy wezwani z 26.1. Wykonawca A - ok, wykonawca B - zastosowano dodatkowo 26.3 i wykonawca do wykluczenia.
Dla jednej z tych dwóch części kolejnym Wykonawcą jest wykonawca A. Czy mam go wzywać do złożenia dokumentów z 26.1 czy mogę skorzystać z tych, które złożył z 26.1 w odniesieniu do innej części?
Części różniły się jeśli chodzi o wykaz usług i zdolność ekonomiczna. Ale wg papierów, które ten wykonawca złożył dla części A mogę stwierdzić, że spełnia również dla części B.
Mam wątpliwości, bo osobne części należałoby traktować jako osobne zamówienia. Z drugiej strony, jak wzywam jakiegoś wykonawcę z 26.1 w odniesieniu do dwóch części to i tak te dokumenty składa mi w 1 egzemplarzu (krk, krs, zus, us, wykaz usług, wykaz osób).
2. Wzywam jakieś wykonawcę z 26.1 i daję mu min. 10 dni (ustawowe). Wykonawca przysyła dokumenty w 5 dniu. Są niekompletne/ zawierają błędy. Czy mogę zastosować od razu 26.3 czy mam czekać do upływu terminu, który wyznaczyłem Wykonawcy?