Temat: Przetarg poza unią jak to zrobic?
Przedmiot zamówienia komputery dla jednostki podległej na Ukrainie. Zamawiający jednostka w Polsce .... czy mogę zaprosić ukrińskie firmy? Postępowanie do 60 tys euro? Ukraina nie jest w UE? jak to ugryźć?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → Przetarg poza unią jak to zrobic?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Przedmiot zamówienia komputery dla jednostki podległej na Ukrainie. Zamawiający jednostka w Polsce .... czy mogę zaprosić ukrińskie firmy? Postępowanie do 60 tys euro? Ukraina nie jest w UE? jak to ugryźć?
Naprawde chcesz zapraszac ukrainskie? Bardzo lubie Ukraincow, ale firmy to wole polskie...
A jaka firma polska dysponuje systemem i choćby klawiaturą z cyrulicą? Komputery muszą mieć ukraińską klawiaturę i oprogramowania, de facto sa dostępne tylko na Ukrainie. Import jest wykluczony bo wchodzi w gre VAT i cło. Co robić? Moge zapraszać czy nie?
Wydaję mi się że nie ma przeciwskazań. To będzie postępowanie do 60 tys euro. Jaki tryb? poradźcie...
Jeżeli tylko spełniają warunki z 22 nie podlegają wykluczeniu z at.24. to ja nie widzę przeciwskazań. MiałamWykonawcę z Ukrainy na roboty budowlane w Polsce i spełniali wszystkie wymogi.
A były jakieś problemy z dokumentami?
Trochę było. Pamiętam, że dołączył pismo chyba z ambasady gdzie była interpretacja, które dokumenty odpowiadają polskim ZUS-om, US . Oni tam mają napradę dziwne dokumenty.
Ale dało się to w końcu dopasować. Za to mieli możliwości kredytowe na 10 mln dolarów (żądaliśmy 10 mln zł). W jednym postępowaniu (bo startowali w czterech) zostali wykluczeni bo w miedzy czasie zminili osoby do reprezentacji i ta jedna nowa nie miała KRK - odpowiednika. Ale w trzech zostali. Co prawda nie wygrali ale za to protestowali. Postępowanie przechodziło przez Kontrole uprzednią ( z obserwatorem) i nie było zastrzeżeń.
Joanna powiem Ci szczerze, że trochę mnie przeraziłaś ale zobaczymy....
W każdym bądź razie nie ma przeciwskazań, aby firmy ukraińskie brały udział w "naszych" postępowaniach, mimo że nie Ukraina nie jest w Unii..
No ja n atą chwilę mam prolem - brak ofert
Dla wszystkich zainteresowanych coś ruszyło
Emi, Ty to umiesz budować napięcie
Było przerażenie..., potem ktoś (pewnie radzieccy agenci) zza wschodu... .
W końcu dali spokój, wyciszenie... Ale nagle! 20:03:36 - coś się ruszyło!
Daj znać co dalej.
Czekamy z utęsknieniem. Oczywiście na informacje o przebiegu postępowania
Mam wrażenie że się trochę nabijasz - nieładnie A 20:03:36 tłumacz tym że wtedy mam czas posiedziec na forum ....
Nie nabijam się w żadnym wypadku, ale jeśli Cię uraziłem, to NAJMOCNIEJ PRZEPRASZAM. Chciałem tylko momiędzy paragrafy Pzp wstawić odrobinę humoru i naprawdę jestem ciekaw co dalej?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → Przetarg poza unią jak to zrobic?
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc