1 (edytowany przez Fart 2017-10-24 10:32:39)

Temat: Szacowanie wartości zamówienia części unieważnionej

Ogłosiliśmy przetarg poniżej progu unijnegona zimowe odśnieżanie dróg.
Przetarg podzielony na 4 części ze wzgledu ze odśnieżanie dotyczy różnych części Gminy (różne wymagania odnośnie sprzętu, różne warunki panujące w zimie oraz informacja zę nie wszyscy wykonawcy będą zainteresowania odśnieżaniem w danej części).
W 3 częściach rozstrzygnęliśmy przetarg. Natomiast pozostała 1 część.
Ustalenie szacunkowej wartości dokonano łącznie dla wszystkich częśći i wynosi ona ok. 224 000,00 brutto czyli ok 43 600,00 euro.
Nierozstrzygnięta część to 81000,00 zł brutto czyli o wiele więcej niż 20 %całości zamówienia.
Czy na ta nierozstrzygniętą część mam ogłosić kolejny przetarg czy mam szacować tylko tą część nierozstrzygniętą i zastosować art. 4.pkt.8??

2

Odp: Szacowanie wartości zamówienia części unieważnionej

ja bym zrobila 4.8. lub 6a

3 (edytowany przez Fart 2017-10-24 10:37:16)

6a odpada ponieważ wartość części unieważnionej jest większa niż 20% wartości całego pierwotnego zamówienia.
Natomiast wątpliwości pojawiły się ponieważ zastanawiam się. Jest tożsamość czasowa, przedmiotowa .
Czyli można zastosować 4.8. , nie trzeba szacować łącznie jeszcze raz wszystkich części i robić przetarg.?

4

Po zakończeniu postępowania w ramach którego zamówienie było podzielone na części, ponownie szacujesz wartość zamówienia uwzględniając tylko te części które są do zrealizowania.
Czyli 4.8

5

Marta napisał/a:

nie wierzę wink

6

jo napisał/a:
Marta napisał/a:

nie wierzę wink

przestań! właśnie sie dowiedzialam że moje procedury za długo trawają musze zmienić tok myślenia...