1

Temat: oświadczenie

w SIWZ i w ogłoszeniu wskazałem oprócz obligatoryjnych podstawy wykluczenie tez dwie podstawy fakultatywne ale w formularzu oświadczenia ich nie wpisałem jestem po składaniu ofert czy mogę wezwać wszystkich oferentów do złożenia oświadczenia dotyczącego podstaw fakultatywnych??

2

Odp: oświadczenie

dla ratowania postępowania tak bym zrobiła

3

nie mam wyjścia, kontrola wykaże

4

jeszcze jedno mam zastosowany tryb w art 24aa więc wzywam tylko pierwszego w rankingu??

5

tak

6

dzięki

7

chyba 26.3 zastosujesz, nie

8

taki mam zamiar ale czuję że z kontrolą będą kłopoty a że zadanie dofinansowane to kontrola pewna

9

spoko, nic ci nie są w stanie zarzucić

10

"Na podstawie art 26 ust 3 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych (tekst jednolity Dz. U. z 2017r., poz. 1579 z późn. zm.) wzywam do złożenia  dokumentu - oświadczenia w trybie art 25 a ust 1 pkt 1 dotyczącego przesłanek fakultatywnych z art 24 ust 5 pkt 1 i 8 wykluczenia z postępowania. Do oferty dołączono formularz o nie podleganiu wykluczeniu  tylko z podstaw obligatoryjnych z art 24 ust 1 pkt 12-22 ustawy. Zamawiający w dokumentacji SIWZ (w Rozdziale V ust 1.1 i 1.2) oraz w ogłoszeniu o zamówieniu opublikowanym w Biuletynie Zamówień Publicznych  (punkt III.2.1 i III.2.2) określił podstawy wykluczenia. W przedmiotowym postępowaniu zastosowano podstawy obligatoryjne z art 24 ust 1 pkt 13-23 oraz fakultatywne z art 24 ust 5 pkt 1) i art 24 ust 5 pkt 8) ustawy. Omyłkowo w formularzu dołączonym do SIWZ dotyczącym podstaw wykluczenia nie ujęto podstaw fakultatywnych.  "