1 (edytowany przez fifi 2008-01-22 09:13:15)

Temat: kryteria oceny samochodu

Jak uważacie, czy mogę przy ocenie ofert zastosować kryterium:
cena nowego samochodu 80%
cena używanego samochodu 20%
dodam, ze chcemy oddać w rozmiczeniu używany przez urząd samochód słuzbowy. Myslicie, ze takie kryteria będą ok, ze cena najniższa nowego samochodu i najwyższa zaoferowana za przyjęcie używanego sa w porządku? Czy przy kryteriach trzeba się kierować tylko albo kryteriami malejącymi albo kryteriami roznącymi, tzn. że albo obie ceny najniższe, albo najwyższe? Proszę o pomoc, bo jeszcze nigdy nie stosowałam innych kryterió prócz ceny:(

2

Odp: kryteria oceny samochodu

Moje zdanie masz tutaj

3

Nio i ktoś mi jeszcze coś podpowie?? Wiem Marko, ze można tak zrobić tylko czy jedna cena moze być ceną najniższą a druga najwyższą?? A jak póżniej z oceną kryteriów?? Może być sytuacja, że wyjdzie z jednego nawet 112% i jak wtedy to uzasadniać?? Jeny jakie te cyferki skomplikowane:((

4

fifi napisał/a:

Nio i ktoś mi jeszcze coś podpowie?? Wiem Marko, ze można tak zrobić tylko czy jedna cena moze być ceną najniższą a druga najwyższą?? A jak póżniej z oceną kryteriów?? Może być sytuacja, że wyjdzie z jednego nawet 112% i jak wtedy to uzasadniać?? Jeny jakie te cyferki skomplikowane:((

A nie prościej dać jedno kryterium: kwota do zapłaty przez zamawiającego?

5

Widzisz Piotrek chodzi o podanie kwoty starego samochocdu, żeby można było ściagnąć go ze stanu. Chyba, że zrobić tak,  że dostawca poda obie ceny, ale my będziemy oceniali tak jak napisałeś kwotę do zapłaty przez zamawiającego. Hi nie wpadłam na to...
Dzięki:)