Temat: Publikacja SIWZ
Zgodnie z art. 37 udostępniamy SIWZ w dniu publikacji ogłoszenia w Dzienniku Urzędowym UE.
Przesłałam dziś ogłoszenie i boję się, że opublikują mi je w sobotę albo 26 grudnia.
Stanie się coś jak wcześniej udostępnię SIWZ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Ogłoszenia → Publikacja SIWZ
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Zgodnie z art. 37 udostępniamy SIWZ w dniu publikacji ogłoszenia w Dzienniku Urzędowym UE.
Przesłałam dziś ogłoszenie i boję się, że opublikują mi je w sobotę albo 26 grudnia.
Stanie się coś jak wcześniej udostępnię SIWZ?
Wg mnie nie możesz. Osoby, które przeglądają Twojego BIP-a miały by nieuzasadnioną przewagę.
Natomiast jeżeli UE opublikuje Twoje ogłoszenie np. 26 grudnia a jest to dla Ciebie dzień wolny od pracy to możesz opublikować ogłoszenie na stronie w kolejnym dniu roboczym.
Tu masz podstawę: https://www.uzp.gov.pl/__data/assets/pd … -23-17.pdf
W opinii Izby działaniu, w którym specyfikacja istotnych warunków zamówienia zamieszczana jest dnia następnego po dniu/dniach wolnych od pracy, następujących po publikacji ogłoszenia o zamówieniu, nie można również zarzucić naruszenia zasad uczciwej konkurencji, równego traktowania wykonawców i przejrzystości postępowania ? wszyscy wykonawcy otrzymali możliwość zapoznania się ze specyfikacją w tym samym momencie i na równych zasadach dostępności, mieli również odpowiedni czas na przygotowanie oferty (od 27 grudnia 2016 r. do 24 lutego 2017 r. ? termin składania ofert).
raz puszczałem z domu w sobotę raz w następny dzień roboczy ale przesunąłem trochę TSO
Dziękuję.
Jak na zamówienia artykuł z dziś z 11:11
https://www.blogprzetargi.pl/kategorie/ogloszenie-o-zamowieniu/czy-bedzie-naruszeniem-przepisow-pzp-zamieszczenie-na-stronie-internetowej-siwz-w-dniu-27-grudnia-jezeli-ogloszenie-o-zamowieniu
tylko że nic nie daje dwa sprzeczne orzeczenia w tym samym dniu wydane
Dlatego też wrzuciłam już wszystko na stronę tylko nie opublikowałam.
Pojawi się ogłoszenie to opublikuje z domu (jeśli wypadnie to w sobotę lub 26.12).
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Ogłoszenia → Publikacja SIWZ
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc