1

Temat: Prawnik w Komisji

Wiem, że zdania w tej sprawie są mocno podzielone (przynajmniej na forum)  ale czy uważacie, że Prawnik który nie jest naszym pracownikiem (mamy umowę na świadczenie usług prawniczych) powinien być powoływany do Komisji? U nas póki co przygotowuje jedynie projekt umowy a potem parafuje SIWZ.
Czy do Komisji można powołac kogokolwiek czy jednak powinien być to pracownik firmy. Wiem, że można zlecić osobom trzecim przeprowadzenie przetragu ale czy można dopuszczać do udziału w Komisji firmę zewnętrzną ?

2

Odp: Prawnik w Komisji

Mozna powołać do komisji każdego kto zapewnia bezstronnosc i obiektywizm.

3

zamawiaczka napisał/a:

Czy do Komisji można powołac kogokolwiek czy jednak powinien być to pracownik firmy.

Ustawa nie ogranicza składu komisji do pracowników zamawiającego. Tak jak pisze Piotrek może być to każda osoba gwarantująca obiektywność, której wiedza jest pomocna czy wręcz niezbędna zamawiającemu

4

Kogokolwiek pod warunkiem, że pomiędzy zamawiającym a taka osoba istnieje jakikolwiek stosunek prawny

5

marian napisał/a:

Kogokolwiek pod warunkiem, że pomiędzy zamawiającym a taka osoba istnieje jakikolwiek stosunek prawny

Jeśli stosunek nie istnieje, to zawsze może zaistnieć.

6

Niby tak tylko po co. PRAKTYCY - powołujecie Radców do Komisji czy nie ??????

7

Sprawa  tylko i wyłącznie  decyzji Kierownika zamawiajacego .... on powołuje Komisję jeżeli uważa ,że radca może byc pomocny to czemu ma go nie powołać? Powodu nie powołania nie widze? U mnie np radca jest obligatoryjnie w kazdej komisji !