1

Temat: Badanie oferty - wyjaśnienia

Witam. Dawno mnie tu nie było, wypadłam mocno z obiegu przetargowego i mam wątpliwości, ale jestem pewna, że znajdzie się ktoś , kto mi pomoże.
Pokrótce: przetarg nieograniczony na ochronę fizyczna  Część 1 ochrona imprez plenerowych rozliczana godzinowo minimum 2 usługi by spełnić warunek, Część 2 Patrol interwencyjny rozliczany miesięcznie. czas dojazdu 15 min DZIEŃ i 10 min NOC.

Procedura odwrócona
1 Sprawa dot. części 1.

Ofertę złożyły 2 firmy. Najtańszy Wykonawca w tabeli o doświadczeniu wykazał 3 usługi z czego ostatnia tyczy się usługi którą świadczył w grudniu 2017 dla NAS. WYKONAWCA pomylił daty i zamiast napisać  16-17.12.2017 napisał od 16.12.2017 do 17.12.2018. ( Waga doświadczenia 40% - jeśli ma 2 usługi spełnia warunek doświadczenia minimalny i 0 pktgdy ma 3 usługi 20 pkt, gdy 4 i więcej 40 pkt)

Czy tu wezwać do wyjaśnienia czy tej usługi nie brać pod uwagę, wtedy traci punkty na wadze i przegrywa.

2 Sprawa dot. część 2.

Ofertę złożyły 2 firmy. Najtańszy Wykonawca nie wskazał czasu dojazdu. maksymalny czas dojazdu jaki mamy w SIWZ to 15 min dzień i 10 min. Noc.  ( Waga warunki techniczne  40% - jeśli dojazd jest  maksymalny spełniony warunek 15D/10N - 0 pkt. gdy skrócony o 1 minute d/D 10 pkt. o 2 min 20 pkt, i 3 min 40 pkt.

Czy tu wezwać do wyjaśnienia czy założyć , że max? Ja bym wezwała o potwierdzenie, że czas dojazdy w ich przypadku to maksymalny czas.

Jeśli ten wykonawca wygra, to mieści się w naszym budżecie, jeśli będę musiała go odrzucić, to kolejny przewyższa budżet o  ok 2500 zł brutto. Co wtedy zrobić? Szukać zapewnienie środków u Kierownika jednostki?

Będę bardzo wdzięczna za odpowiedzi, które pozwolą mi rozwiązać problemy. Pozdrawiam