Mam identyczną sytuację i już chciałem zakładać wątek, ale natknąłem się na ten temat :-)
Mam wątpliwości co do tego co mówi Marcel, ponieważ w JEDZ nagłówek kolumny brzmi: "Spełnienie WSZYSTKICH wymaganych kryteriów kwalifikacji". Jeśli jeden spełnia część i drugi część, to osobno nie spełniają wszystkich.
U mnie jeden zaznaczył "nie" i rozpisał szczegółowo warunki (nawet tych których nie żądałem jak np. obrót roczny, zatrudnienie), ale nie wypełnił w zdolności ekonomicznej informacji o posiadanych środkach lub zdolności kredytowej.
Drugi za to zaznaczył w sekcji alfa "tak" i nie wypełniał reszty.
Mam jeszcze drugi podobny problem:
Robota budowlana wraz z dostawą materiałów.
Lider zaznaczył, że będzie podzlecał prace ziemne, odtworzeniowe. Zaznaczył oczywiście, że spełnia warunki udziału.
Partner (dostawca węzłów) zaznaczył, że nie będzie nic podzlecał. Zaznaczył również, że spełnia warunki udziału.
Czy te JEDZe mamy sprawdzać jakby osobno czy łącznie?
Pytam, bo jeśli łącznie to obaj chyba powinni zaznaczyć, że będą podzlecać (jako jeden Wykonawca, pomimo że swoją część Partner wykona sam).
A warunki udziału, Parter zaznacza że spełnia, choć sam nie spełnia na pewno bo jest tylko producentem węzłów (ale razem jako Konsorcjum-Wykonawca) spełniają warunki.
Mam nadzieję, że rozumiecie o co mi chodzi. :-)
Aha, co robicie w sytuacjach gdy wykonawca zaznaczy w JEDZ odpowiedzi na pytania, na które nie musi odpowiadać.
Na przykład w przetargu nieograniczonym wypełnił mi część V (ograniczanie liczy kwalifikujących się kandydatów). Zostawiacie?
Co z tym zrobić?