1

Temat: Podał model: "Y" lub równoważny

Zamawiający wymagał podanie producenta i modelu urządzenia oraz wypełnienia tabeli z minimalnymi parametrami.
Z oferty Wykonawcy wynika, że spełnione są minimalne parametry urządzenia, jednakże w pozycji "Producent i model" Wykonawca wskazał Producent: X, model Y - lub RÓWNOWAŻNY

2

Odp: Podał model: "Y" lub równoważny

wezwij o wyjaśnienie treści oferty

3

Taaaa
Np wskazał w ofercie Mercedes klasy S, a po wyjaśnieniach wskaże Ford Focus - to i to spełniające minimalne parametry.

4 (edytowany przez jo 2018-04-27 09:52:55)

co za różnica jeżeli będzie spełniał minimalne parametry, jakby w pierwotnej wpisał ci Forda Fokusa to też byś go nie odrzucił chyba że za mercedesa masz dodatkowe punkty

5

Nie ma dodatkowych punktów. Tylko widząc sytuację po otwarcu ofert, WYkonawca może modyfikować treśc oferty, zaoferować inne urządzenie, co kłóci się z art. 87 ust. 1
Ostatnio Wykonawca wpisał gwarancję (nie była punktowana) 120 miesięcy, zamiast 12 miesięcy  - i co też miałem wyjaśniać??? Sorki zadeklarował, i nie podlega to negocjacjom.

6

też mam gwarancję na jednym obiekcie 120 miesięcy - masakra - jeszcze 2 lata

7

Ja bym żądał skonkretyzowania. Jeżeli żądałeś podania w ofercie konkretnej marki urządzenia, to z oferty powinno wynikać jakie urządzenie wykonawca dostarczy Ci dostarczy, Na tym etapie nie może pojawić się sformułowanie "lub równoważny"