Temat: oryginał pełnomocnictwa poświadczony za zgodność z oryginałem
Co zrobić jeśli pełnomocnik poświadczył za zgodność z oryginałem oryginał pełnomocnictwa? Procedura odwrócona - wykonawca drugi w rankingu.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Oferty, badanie i ocena ofert → oryginał pełnomocnictwa poświadczony za zgodność z oryginałem
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Co zrobić jeśli pełnomocnik poświadczył za zgodność z oryginałem oryginał pełnomocnictwa? Procedura odwrócona - wykonawca drugi w rankingu.
http://www.przetargipubliczne.pl/archiwum/art,6150,forma-pelnomocnictwa.html 26.3a
Na podstawie art. 14 Pzp do czynności podejmowanych przez zamawiającego i wykonawców w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego stosuje się przepisy kodeksu cywilnego. Zgodnie z art. 77 paragraf 1 zdanie 1 k.c. do zachowania pisemnej formy czynności prawnej wystarczy złożenie własnoręcznego podpisu na dokumencie obejmującym treść oświadczenia woli. Wymóg formy pisemnej spełnia oryginał pełnomocnictwa, a także odpis notarialny pełnomocnictwa. Oznacza to, że dopuszczenie przez zamawiającego przedstawienia kopii pełnomocnictwa, potwierdzonej za zgodność z oryginałem przez samego pełnomocnika, należy uznać za nieprawidłowe. Prawdę mówiąc chyba nigdy nie miałem takich problemów w postępowaniu. I chyba nic nie zmieniło się w tym temacie ?
Ale to jest oryginał dokumentu - z tym że na tym oryginale jest dodatkowa pieczątka za zgodność z oryginałem. Czyli uznaję ten dokument jako kopię? Nie mam problemu z odpowiedzią na pytanie w jakiej formie pełnomocnictwo.
jak jest oryginał to bym się nie czepiał po prostu z rozpędu ktoś podpisał
Też mi się wydaje że z rozpędu - jak poświadczał wszystkie dokument ok 200 str.
Przepraszam, nie zwróciłem uwagi, że to był oryginał. Jest tak jak pisze jo - jak jest oryginał to bym się nie czepiał po prostu z rozpędu ktoś podpisał
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Oferty, badanie i ocena ofert → oryginał pełnomocnictwa poświadczony za zgodność z oryginałem
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc