Temat: JEDZ elektroniczny
Witam,
mam takie pytanie, już wcześniej pisałam zapytanie..., mało odpowiedzi ...
W postępowaniu powyżej progu żądam tylko obligatoryjnych przesłanek dotyczacych podstaw wykluczenia
1. informacja z KRK (paragraf 5 pkt 1 rozporządzenia)
2. Oświadczenia wykonawcy (paragraf 5 pkt 5 rozporządzenia oraz paragraf 5 pkt 6 rozporządzenia) tj.:
- oświadczenia Wykonawcy o braku wydania wobec niego prawomocnego wyroku sądu lub ostatecznej decyzji administracyjnej o zaleganiu z uiszczaniem podatków, opłat lub składek na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne - albo? w przypadku wydania takiego wyroku lub decyzji ? dokumentów potwierdzających dokonanie płatności tych należności wraz z ewentualnymi odsetkami lub grzywnami lub zawarcie wiążącego porozumienia w sprawie spłat tych należności
- oświadczenia Wykonawcy o braku orzeczenia wobec niego tytułem środka zapobiegawczego zakazu ubiegania się o zamówienia publiczne
Bardzo proszę o pomoc w wypełnieniu JEDZ-a, dotyczącej części C: Podstawy związane z niewypłacalnością, konfliktem interesów lub wykroczeniami zawodowymi
Czy mam oznaczyć (czy NIE) do wypełnienia dla Wykonawcy następujące podstawy wykluczenia, dotyczy poniższych przesłanek.
a)naruszenie obowiązków w dziedzinie prawa socjalnego
b) układ z wierzycielami
c)inna sytuacja podobna do upadłości wynikająca z prawa krajowego
d) aktywami zarządza likwidator
e)działalność gospodarcza jest zawieszona
f)winien poważnego wykroczenia zawodowego
g)bezpośrednie lub pośrednie zaangażowanie w przygotowanie przedmiotowego postępowania o udzielenie zamówienia
h)rozwiązanie umowy przed czasem, odszkodowania lub inne porównywalne sankcje
Bardzo proszę o podpowiedź. Bardzo pilne!