Temat: Wgląd w oferty.
Pilne. Czy Wykonawca w czasie Wglądu w oferty ma prawo robić zdjęcia poszczególnych ofert??
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Szacowanie wartości, kwoty progowe i i tryby udzielania zamówień publicznych → Wgląd w oferty.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Pilne. Czy Wykonawca w czasie Wglądu w oferty ma prawo robić zdjęcia poszczególnych ofert??
Tak
dzięki
tak sądziłam, ale facet nawet nie zapytał i krył się z tym robieniem zdjęć, ostatnie akcje ABW i CBA i inne tała......., wytrąciło to mnie z równowagi i zrugałam faceta
Tak. I dobrze zrobiłaś! -
I słusznie, bo mógł chociaż spytać lub poinformować Na drugi raz uważaj z ruganiem, bo może mieć dyktafon Moja koleżanka palnęła raz gafę i...obsmarowali ją w jednej z gazet, i to personalnie
Ale prawo robienia fortek miał
wiem i dzięki za rady
wsio ok ... i fajnie by było np. jeszcze pisemny ( zasada pisemnosci postępowania obowiazuje !!!!!!)
wniosek o udostęonienie wglądu do oferta w jakim zakresie chce udostęnienia i możena wtedy zasugerować ... aby podał ,ze bedzie korzystał przy wgladzie z cyfrówki. Wykonawcy juz na otwarciu nachetniej rzucili by sie na oferty !!!!!
no i moze to fobia ... ale warto wtakim przypadku wziać oswaidczenie ... materiały skopiowane są zgode z materaiałamy zawartmi w ofertach... stron tyle a tyle udostępnioni. !!!! dziś technika idzie do przodu.... i nie wiadomo jak mogą te zdjęcia obrobić!!!!:-)
TB - nie wiem co masz dokładnie na myśli, ale my z całą pewnością nie możemy w żaden sposób utrudniac wykonawcom wglądu do ofert to ich prawo i koniec.
no i nie utrudniamy, ja nawet wolę jak udostępniam oferty kilku wykonawcom, można się dowiedzieć wielu ciekawych rzeczy, a co do oświadczenia, to pewnie mam fobie, bo tak właśnie zrobiłam, he,he
dokladnie pisemny wniosek i wyznaczenie terminu - jesli dopiero co otworzylas,... wyznaczyc mozesz tez termin od zaraz albo np na drugi dzien bo czasami trzeba zweryfikowac oferty czy nie ma zastrzezonych informacji itp
wiem, wiem, ale gruntowanie wiedzy nie zaszkodzi, rutyna jest złym doradcą
loli....why ja mam 3 poziom a Ty 9???
A ja pamiętam taką sytuację, ze przyjechał oferent oglądać oferty. Wyciąga aparat, pyta, czy moze zrobić zdjęcia. Mówię - ok. Na to ten staje tyłem do mnie, wyciąga aparat , pochyla się i zaczyna fotografować. A ja cały czas oglądałam jego siedzenie... Po kilku minutach nie wytrzymałam. W kazdym razie skończyło się tak, ze kolega z komisji zabrał tego gościa z oefrtami i aparatem do swojego pokoju, bo mogłoby sie to źle skończyć. Potem się niby tłumaczył, ze nie chciał, zebym widziała, które strony kopiuje. Bez komentarza....
kopnęcie czy uszczypnięcie...:-))))
brrr....nawet sobie nie wyobrażam kontaktu fizycznego z tym osobnikiem... Powiedziałam mu, co o nim myslę i tyle :-P
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc