1

Temat: Spelnienie warunku dot. Zdolności ekonomicznej.

Wykonawca składa 3 oferty w postepowaniu na 3 części zamówienia. W celu spelnienia warunku dot. Zdolnosci ekonomicznej ma wykazac ze dysponuje na czesci
1. 100 tyś
2. 200 tyś
3. 300 tys
Zamawiający zastrzega ze jeżeli składa ofertę na kilka części to nie może celem.wykazania spełnienia tego warunku wskazać tego samego potencjału na więcej niz jednej części.
Wykonawca prEdklada dokumenty do każdej cEsci osobno. Są to zaświadczenia z banku z tego samego konta ale z różnych dat.  Pierwsze na kwotę 150tys,  drugie 250 tys i tRecie na 320 tys.
Drodzy zamowieniowcy jak to potraktować?
Niby sa trzy na rozne, wymagane kwoty ale tak naprawdę to rozni je tylko data wygenerowania z banku.

2

Odp: Spelnienie warunku dot. Zdolności ekonomicznej.

A gdyby złożył jedno zaświadczenie na w sumie 600  ( 100 200 i 300 wymagane) i przedłożyl na potwierdzenie do każdej części to byłoby ok?

3

wyjasnij i uzupełnij do kwoty potrzebnej w dacie wyjaśnienia.

4

cbud napisał/a:

wyjasnij i uzupełnij do kwoty potrzebnej w dacie wyjaśnienia.

Nie rozumiem...?

Do każdego wezwania przedlozyl info  z banku z tego samego konta z tym ze zaswiadcEnia z banku sa z różnych dat . Czy wówczas mogę je potraktować jako osobne chociaż wiem że w zaswiadcEniu z 20.12 na 350 tyś sa pieniądze z zaswiadcEnia z 19.12 na 250tys

5

wyjaśnić tzn. skoro wymagane kwota 600 tys to na dzień wyjaśnienia i uzupełnienia dokumentów bank musi potwierdzić taką kwotę, wtedy będzie jasne że ją posiada dla spełnienia 3 warunków.

6

Czyli .... jeżeli w jednym postępowaniu ale podzielonym na czesci wymagane jest po 100 200 i 300 dla oddzielnych części i zamawiający zastrzegł w siwz ze wykonawca nie może wykazać się tym samym potencjałem na wiecej niż jednej cEsci to jest ok jeżeli wykonawca prZEDLOZY dokument na sumę na która składają się poszcegolne wymagania z poszczególnych części , czyli de facto 600 jak przedlozy to jest ok? I moze wowczas takim dokumentem posluzyc sie przY każdej z części tak? A jak przedloZyl mi 3 zaświadczenia na kwotę zBlizOna do wymaganej dla danej części to nie jest ok bo pochodzi ona z potencjału wykorzystanego na daną część. Dobrze rozumiem?

7

Tak. Jeśli do jednej części potrzeba zdolności finansowej 100 tyś, do drugiej 200 tyś, to wykonawca mając 200 tys nie wykona dwóch części zamówienia, na które potrzeba 300 tyś.

Ciekawie będzie później, jak się okaże, że wykonawca nie ma 600 tyś...