1

Temat: skan pełnomocnictwa równiez dopuszczony

artykuł w GP z 14.05, kto ma niech zamieści,

Scan papierowej wersji pełnomocnictwa podpisany kwalifikowanym podpisem przez uprawnioną osobę (chyba udzielającą pełnomocnictwa) - dopuszczony.

2

Odp: skan pełnomocnictwa równiez dopuszczony

w zajawki artykułu wywnioskować można, że należy stosować analogię do skanu oferty.

3

Pisałem już o tym na forum w styczniu: Jeżeli oryginał pełnomocnictwa składanego w postępowaniu o udzielenie zamówienia, nie został sporządzony w postaci dokumentu elektronicznego, wykonawca powinien sporządzić i przekazać elektroniczną kopię posiadanego pełnomocnictwa. W przypadku przekazywania przez wykonawcę elektronicznej kopii pełnomocnictwa, należy opatrzyć ją kwalifikowanym podpisem elektronicznym przez notariusza lub przez osoby, które tego pełnomocnictwa udzieliły. Opatrzenie kopii pełnomocnictwa kwalifikowanym podpisem elektronicznym przez notariusza lub przez osoby, które tego pełnomocnictwa udzieliły jest równoznaczne z poświadczeniem elektronicznej kopii pełnomocnictwa za zgodność z oryginałem.

4

Nie wydaje Wam się przy tym, że robi sie coraz większy bałagan i brak konsekwencji. Wszystko trzeba interpretować, a potem kontroli przekazywać że w tym momencie nie było interpretacji a za tydzień była. Czeski film jest prostszy do ogdadnięcia. Myślę, że nowa ustawa będzie miała choć trochę mniej bubli.

5

Zagadnienia nie są proste (elektronizacja), teraz w to wchodzimy i się kształtujemy,

ale kiedyś będzie dobrze.

6

cbud napisał/a:

Myślę, że nowa ustawa będzie miała choć trochę mniej bubli.

Na to bym nie liczył. Dzisiejszy sposób powstawania i procedowania aktów prawnych (nocą i w pośpiechu) nie daje  szans na to, ze powstanie coś porządnego

7

marekw2 napisał/a:
cbud napisał/a:

Myślę, że nowa ustawa będzie miała choć trochę mniej bubli.

Na to bym nie liczył. Dzisiejszy sposób powstawania i procedowania aktów prawnych (nocą i w pośpiechu) nie daje  szans na to, ze powstanie coś porządnego

w tym przypadku mają więcej czasu - ma wejść w życie od 1 stycznia 2021 oby tylko platforma była gotowa do tego czasu

8

jaka, obywatelska?

9

obywatelskiej patrząc na wyniki ostatnich wyborów chyba raczej nie będzie, e-zamówień może się uda

10 (edytowany przez janek159 2019-05-28 12:19:46)

Jak Schetyna znajdzie pomysł na PIS to będzie, na razie mówi że jest pomysł tylko trzeba go dobrze poszukać,

....to wyższa sztuka polityki smile