Temat: system zasilania serwerowi głównej w szpitalu - dostawa czy robota
Witam
mam do przeprowadzenia postępowanie na wykonanie systemu zasilania serwerowni głównej w szpitalu.
Mam dokumentację projektową, kosztorys, przedmiary. Całość prac wg kosztorysu to ponad 560 tys. zł
W ramach tego zadania jest dostawa i montaż w 2 szt. UPS z bateriami wg projektu (wartość ok. 300 tys.) i inne materiały ( rozdzielnie centralki, gniazda, przewody , tablice, korytka; jest też usługa serwisowania UPS). Materiały razem wycenione na 520 tys.
Wg dokumentacji są 4 etapy robót. Może okazać się, ze trzeba będzie jeszcze zrobić jakieś konstrukcje wsporcze pod UPS - to wyjdzie po ekspertyzie konstrukcyjnej którą ma wykonać wykonawca.
Kody cpv wg kosztorysu
45215140-0 Roboty budowlane w zakresie obiektów szpitalnych
45310000-3 Roboty instalacyjne elektryczne
45311000-0 Roboty w zakresie okablowania oraz instalacji elektrycznych
45315300-1 Instalacje zasilania elektrycznego
45312100-8 instalowanie przeciwpożarowych systemów alarmowych
45317300-5 Elektryczne elektrycznych urządzeń rozdzielczych
45000000-7 Roboty budowlane
Zastanawiam sie teraz nad przepisami, czy można zakwalifikować to jako dostawy czy jednak jako roboty budowlane. Przeglądałam podobne postępowania i większość prowadzona była wg przepisów dla dostaw.
czy głównym przedmiotem zamówienia jest dostawa upsów (z wykonaniem instalacji i podłączeniem) czy wykonanie instalacji zasilania w obiekcie bud....
czy Ktoś z Was miał może podobne postępowanie i może podzielić się doświadczeniem i wiedzą jakie przepisy zastosować.
Pozdrawiam