1

Temat: negocjacje z ogłoszeniem

Witam i prosze o pomoc!!! Zostało przeprowadzone postepowanie o zamowienie publiczne w trybie przetargu nieograniczonego. Postepowanie zostało unieważnione na podstawie art. 93 ust. 4 Uatawy Pzp.  W zwiazku z powyzszym chcemy przeprowadzic - negocjacje z ogłoszeniem. Jak wyglada to od strony proceduralnej. Czy moge uzyskac jakis przyklad;  zawierający ogloszenie itp.

2

Odp: negocjacje z ogłoszeniem

Szukać w BZP lub dzienniku unijnym według trybu

3

czy w związku na zastosowanie art 93 ust.4 przy uniewaznieniu postepowania nie mozna zastosowac procedur trybu negocjacje z ogłoszeniem?

4 (edytowany przez Marko 2008-02-18 13:21:25)

93.1.4 to nie jest przesłanka do NZO bo ofert nie odrzuca sie za zbyt wysoką cene. Przesłanką np może być za to wartość zamówienia poniżej progu unijnego - art.55.1.5

5

a jak sie ma do tego art 55.1 pkt 1

6

w porzadku, czyli istnieje przeslanka i ta procedura przetargowa jest jak najbardziej wlasciwa

7

No przecież napisałem, że ma sie nijak bo nie odrzuciłaś ofert tylko unieważniłaś bo ceny były zbyt wysokie

8

Procedura jest z pewnością legalna a czy właściwa to nie wiem smile

9

czyli co dalej w takiej sytuacji - jaka procedure zastosowac!!!

10

Odpowiem przewrotnie - nadzieja że w NZO ceny będą niższe mając wizje zapraszania do składania ofert wstępnych potem prowadzenia negocjacji i zapraszania do składania ofert wydaje mi sie naiwnością smile.