1

Temat: referencje

Witam. Mam pytanie:referencje dołączone do wykazu, opieczętowane pieczątka firmową i parafką. Opieczętowane przez wykonawcę imiennie i firmowo.Co należy zrobić? Przyjąć, wyjaśnić czy wykluczyć?

2

Odp: referencje

Nie wiem czy dobrze rozumiem... Referencje wystawione dla wykonawcy składającego ofertę i sa same pieczątki i podpisy tego wykonawcy?

3

sorry, wszystko jest w referencjach, tak jak trzeba, tylko brak podpisu przedstawiciela firmy

4

Komisja przetargowa chce wykluczyć wykonawcę a ja walczę.

5

Jeszcze gdybyś napisała o przedstawiciela której firmy chodzi to byłoby wszystko jasne wink. Nawet jak sie okaże że chodzi o brak potwierdzenia za zgodność przez wykonawce to 26.3 sie kłania a nie wykluczenie

6

Nie, nie brak -  wszystko jest okey. Tylko ta parafka. Czy ja muszę to uzupełniać?

7

Jaka/czyja parafka? Co ona ma wnosić?

8

Marko, referencje opieczętowane są pieczątka firmową ale nie ma czytelnego podpisu przedstawiciela firmy. Jest tzw parafka. Uzupełniać?

9

Czemu sie tak bronisz przed napisaniem czy chodzi o parafke wykonawcy czy wystawiającego referencje?
Jeśli jest to parafka wykonawcy przy potwierdzaniu za zgodność i nie ma do tej parafki pieczątki imiennej to wzywasz do uzupełnienia

10

Patrz wyżej.....napisałam, że ..................referencje dołączone do wykazu, opieczętowane pieczątka firmową i parafką. Opieczętowane przez wykonawcę imiennie i firmowo -....................tylko brak podpisu przedstawiciela firmy, no dobra firmy wystawiajacej referencje. Wyjaśniam czy uzupełniam cały dokument?

11

Wzywasz do uzupełnienia

12

agataanna napisał/a:

tylko brak podpisu przedstawiciela firmy, no dobra firmy wystawiajacej referencje.

Jeżeli do tej parafki jest pieczątka imienna to jest OK, jeśli nie uzupełniasz

13

a po co niby wzywasz , a gdzie to pisze że wystawca referencji musi złożyć czytelny podpis - coś się chyba pomieszało, albo nie rozumię agaty - moim zdaniem referencje są ok. i wzywanie jest jest nie na miejscu bo nie ma czego uzupełniac jeżeli jest ok.

14

A może sobie sam wystawił referencje? Danaug...

15

jestem takiego samego zdania jak Danaug. Jest pieczątka firmy, jest za zgodność z orginałem, jest pieczątka wykonawcy, firmowa i imienna, jest podpis czytelny wykonawcy...co więcej wymagać w referencjach??? Do tego sprawdzone telefonicznie. Moim zdaniem to wystarczy!

16

Agata, cos kręcisz, wczesniej nie było podpisu, teraz jest, nawet potwierdzone telefonicznie... Cos kombinujesz, przyznaj się tutaj zaraz...;)

17

Jacku, po co te zbędne dywagacje
ja i Danaug mamy racje
i Ty dołącz do naszego grona
może wierszyk (patrz post do Ciebie- po odwołaniu) Cię przekona

18

No, dałem sie przekonać
i dołączam do Waszego grona

smile

Ale jednak cos kręciłaś łobuzie...;)

19

hm...wyczułeś mnie znakomicie
mam tylko taką nadzieje ogromną
moje pytania spadną obficie
Twe odpowiedzi, moje wahania zapomną

20

Czy są jakieś orzeczenia ZA w kwestii referencji. Czy może mi ktoś podać sygn.?

21

Agato dla uściślenia podaj jeszcze - ta parafka na referencjach należy oczywiście do wystawcy referencji - dobrze myślę?

22

tak, dokładnie

23

Dana, od której Ty złotko pracujesz?

24

normalnie od 7:30, dlaczego pytasz
a wówiłam ci że jesteś niesamowita?

25