Temat: referencje
Witam. Mam pytanie:referencje dołączone do wykazu, opieczętowane pieczątka firmową i parafką. Opieczętowane przez wykonawcę imiennie i firmowo.Co należy zrobić? Przyjąć, wyjaśnić czy wykluczyć?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Oferty, badanie i ocena ofert → referencje
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam. Mam pytanie:referencje dołączone do wykazu, opieczętowane pieczątka firmową i parafką. Opieczętowane przez wykonawcę imiennie i firmowo.Co należy zrobić? Przyjąć, wyjaśnić czy wykluczyć?
Nie wiem czy dobrze rozumiem... Referencje wystawione dla wykonawcy składającego ofertę i sa same pieczątki i podpisy tego wykonawcy?
sorry, wszystko jest w referencjach, tak jak trzeba, tylko brak podpisu przedstawiciela firmy
Komisja przetargowa chce wykluczyć wykonawcę a ja walczę.
Jeszcze gdybyś napisała o przedstawiciela której firmy chodzi to byłoby wszystko jasne . Nawet jak sie okaże że chodzi o brak potwierdzenia za zgodność przez wykonawce to 26.3 sie kłania a nie wykluczenie
Nie, nie brak - wszystko jest okey. Tylko ta parafka. Czy ja muszę to uzupełniać?
Jaka/czyja parafka? Co ona ma wnosić?
Marko, referencje opieczętowane są pieczątka firmową ale nie ma czytelnego podpisu przedstawiciela firmy. Jest tzw parafka. Uzupełniać?
Czemu sie tak bronisz przed napisaniem czy chodzi o parafke wykonawcy czy wystawiającego referencje?
Jeśli jest to parafka wykonawcy przy potwierdzaniu za zgodność i nie ma do tej parafki pieczątki imiennej to wzywasz do uzupełnienia
Patrz wyżej.....napisałam, że ..................referencje dołączone do wykazu, opieczętowane pieczątka firmową i parafką. Opieczętowane przez wykonawcę imiennie i firmowo -....................tylko brak podpisu przedstawiciela firmy, no dobra firmy wystawiajacej referencje. Wyjaśniam czy uzupełniam cały dokument?
Wzywasz do uzupełnienia
tylko brak podpisu przedstawiciela firmy, no dobra firmy wystawiajacej referencje.
Jeżeli do tej parafki jest pieczątka imienna to jest OK, jeśli nie uzupełniasz
a po co niby wzywasz , a gdzie to pisze że wystawca referencji musi złożyć czytelny podpis - coś się chyba pomieszało, albo nie rozumię agaty - moim zdaniem referencje są ok. i wzywanie jest jest nie na miejscu bo nie ma czego uzupełniac jeżeli jest ok.
A może sobie sam wystawił referencje? Danaug...
jestem takiego samego zdania jak Danaug. Jest pieczątka firmy, jest za zgodność z orginałem, jest pieczątka wykonawcy, firmowa i imienna, jest podpis czytelny wykonawcy...co więcej wymagać w referencjach??? Do tego sprawdzone telefonicznie. Moim zdaniem to wystarczy!
Agata, cos kręcisz, wczesniej nie było podpisu, teraz jest, nawet potwierdzone telefonicznie... Cos kombinujesz, przyznaj się tutaj zaraz...;)
Jacku, po co te zbędne dywagacje
ja i Danaug mamy racje
i Ty dołącz do naszego grona
może wierszyk (patrz post do Ciebie- po odwołaniu) Cię przekona
No, dałem sie przekonać
i dołączam do Waszego grona
Ale jednak cos kręciłaś łobuzie...;)
hm...wyczułeś mnie znakomicie
mam tylko taką nadzieje ogromną
moje pytania spadną obficie
Twe odpowiedzi, moje wahania zapomną
Czy są jakieś orzeczenia ZA w kwestii referencji. Czy może mi ktoś podać sygn.?
Agato dla uściślenia podaj jeszcze - ta parafka na referencjach należy oczywiście do wystawcy referencji - dobrze myślę?
tak, dokładnie
Dana, od której Ty złotko pracujesz?
normalnie od 7:30, dlaczego pytasz
a wówiłam ci że jesteś niesamowita?
w jakim znaczeniu u Ciebie?
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Oferty, badanie i ocena ofert → referencje
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc